Før kampen: Brann - Mjøndalen

Ny kamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Mjøndalen.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann møter Mjøndalen på Stadion i Eliteseriens 13. runde (Brann sin kamp nummer 14). Kampen spilles søndag 18. juli klokken 18.00 og vises på Discovery+ og Eurosport Player.

Vi trenger ikke et sannhetsserum for å innrømme at kampen mot Tromsø var under pari, men vi tar et poeng på en dårlig dag. Nå venter en ny viktig kamp på Stadion, mot et Mjøndalen som ligger plassert rett over streken med fire poeng mer enn oss. Dette er siste kampen vår før en liten sommerpause i Eliteserien, og det ville gitt en ekstra liten piff på feriefølelsen, om vi tar tre poeng og får heng på lagene over oss. 

Mjøndalen kommer fra en strek hjemmeseier mot FK Haugesund forrige helg, og har vært solide på Consto Arena. På tur har det ikke gått like bra, og de står med en borteseier i år, en 3-0-kamp mot Sandefjord tilbake i mai. Bruntrøyene kan fort bli et av lagene vi må kjempe mot for å beholde plassen vår i Eliteserien.

De mest kjente oppgjørene våre mot Mjøndalen er sannsynligvis de famøse kvalifiseringskampene til Tippeligaen, der de sendte oss ned i OBOS. Siden de har vært de har vært i perifierien av seriesystemet i store deler av historien sin, har det ikke vært så mange møter mellom lagene de seneste årene. Vi har møtt dem i cupen og kvalifisering til Tippeligaen, og utenom de to seneste årene var forrige gang vi spilte en seriekamp mot Mjøndalen tilbake i 1992. I fjor tapte vi begge oppgjørene, men det lar vi passere i stillhet.  

Seneste fem møter:

  • 2020: Mjøndalen - Brann 2-0 
  • 2020: Brann - Mjøndalen 0-1
  • 2019: Mjøndalen - Brann 2–1 Barmen
  • 2019: Brann - Mjøndalen 0–0
  • 2017: Mjøndalen - Brann (NM) 1–0

Skader og suspensjoner 

Petter Strand, Lars Krogh Gerson, Thomas Grøgaard og Markus Olsen Pettersen er skadet og uaktuelle til søndagens kamp. Flere andre er usikre. 

Hos Mjøndalen er Erik Stavås Skistad og Sivert Øverby ute med skader, men Vegard Hansen kan ellers velge fra en skadefri tropp. 

  • Før dagens kamp er Brannbutikken åpen fra klokken 15.00 og i 30 minutter etter kampslutt. Fotballpuben i Frydenbø-tribunen åpner klokken 16.00. 

Neste kamp er også på Stadion søndag 15. august klokken 18.00 mot Sandefjord. Førstekommende lørdag, 24. juli, er det første runde i NM, borte mot Bjarg. Billetter finner man her. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: