Før kampen: Brann - Mjøndalen

Ingenting slår Stadion en fredag i juli! Les deg opp før kampen mot Mjøndalen.

Annonse:

Brann tar imot Mjøndalen til sin 15. kamp for sesongen, i det som er en del av den 14. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles fredag 5. juli klokken 19.00 og vises på Eurosport Pluss og Eurosport Player.

K P
5 Viking 24 37
6 Brann 24 35
7 Kristiansund 24 34
8 Haugesund 24 31
Etter et fint bortepoeng på Aker Stadion, er vi klare til å følge opp med tre nye mot Mjøndalen. Bruntrøyene har mange gode twitrere i stallen og i støtteapparatet, men kampen avgjøres heldigvis på banen og ikke foran tastaturet. Et Brannlag på et Stadion i ekte bergensk sommervær blir forhåpentligvis vanskelige å stoppe!

Forrige gang vi møtte Mjøndalen i en seriekamp var helt tilbake i oktober 1992, en måned etter at TV 2 hadde sin første sending. Kampen endte 1-1 på Nedre EIker Stadion, men bare noen måneder tidligere slo vi dem 2-0 på Stadion. 

I nyere tid har vi møtt dem i cupen to ganger, sist i 2017. I tillegg spilte vi kvalifiseringskamper til Tippeligaen i 2014, uten at vi egentlig trenger å utdype så mye rundt noen av disse oppgjørene.  

Siste fem møter:

  • 2017: Mjøndalen - Brann 1-0
  • 2014: Mjøndalen - Brann 3-0
  • 2014: Brann - Mjøndalen 1-1
  • 2013: Brann - Mjøndalen 1-2
  • 1992: Mjøndalen - Brann 1-1

I løpet av de siste ti kampene har Brann bare tapt to. Merkelig nok har begge vært 0-1-tap på Stadion mot to lag fra Trøndelag. Det er dog de eneste tapene vi har på Stadion i år, noe som lover godt for fredag med tanke på at Mjøndalen ligger trygt plassert i Buskerud, langt unna karsk, sodd og bart. 

Mjøndalen ligger under streken, men har vist seg å være vanskelige å slå i årets Eliteserie. De kommer fra tre 1-1-kamper på rad mot Viking, Ranheim og Kristiansund og ser nok for seg at det kan være mulig å ta med seg noe fra Stadion også. 

Mjøndalen har sluppet inn minst ett mål i alle sine bortekamper i år, men på den andre siden har Brann bare laget syv mål på syv kamper på Stadion i år. Forhåpentligvis får vi en underholdende affære med mange mål, fint spill og glade bergensere på tribunen når dommeren blåser av for full tid. 

Skader og suspensjoner

Brann stiller med tilnærmet skadefri tropp, bortsett fra Emil Kalsaas som er ute med en hodeskade.

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Hos Mjøndalen har Christian Gauseth, Jibril Bojang og Olivier Occéan slitt med småskader, men alle forventes å ta del i kampen på fredag. 

Neste kamp på Stadion er mot Shamrock Rovers torsdag 11. juli klokken 19.00. Bli med å heie guttene frem til seier!

KJØP BILLETTER HER

 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: