Brann-trener til Chelsea

Brede Skahjem Tokvam blir assistenttreneren til Maren Mjelde og resten av kvinnelaget til Chelsea fra og med august.

Annonse:

27-åringen fra Aurland har vært en del av Brann 2-teamet siden 1. januar 2018. Nå tar Brede Tokvam ett steg videre i karrieren og blir assistenttrener for kvinnelaget til Chelsea.

- Tiden min i Brann ser jeg utelukkende positivt tilbake på. Jeg er veldig takknemlig for de dyktige kollegaene og spillerne jeg har vært så heldig å få jobbet med. 

- Å jobbe for Sportsklubben Brann er mer en livsstil enn en jobb, og det har vært en ære å få bære logoen til Bergens stolthet, sier Tokvam til Brann.no.

I tillegg som assistentrener for Brann 2 har han tidligere jobbet i Aalesund, der han hadde ansvaret for gutter 16-laget. Han har også vært trener i FK Fyllingsdalen som assistenttrener i teamet til tidligere Brann-spiller Olafur Ørn Bjarnason. Nå er det altså Chelsea som står for tur for Aurlendingen.

- Da muligheten å få jobbe for en av verdens største fotballklubber dukket opp, var det et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Manager Emma Hayes MBE har satt sammen et veldig godt lag, spekket av landslagsspillere. Jeg ser veldig frem til å starte i rollen som en av assistenttrenerene til Emma, og bidra til at Chelsea Ladies FC når de høye målene de har satt seg.

Sportssjef Rune Soltvedt takker Tokvam for innsatsen:

- Vi utvikler ikke bare spillere i denne klubben, men også trenere. Da er det selvfølgelig helt naturlig å gi vår velsignelse når en slik sjanse byr seg. Det er uansett kjedelig å miste en så flink mann med en så bred og god kompetanse. Vi ønsker han masse lykke til i Chelsea FC og håper han lykkes i jobben der, avslutter sportssjefen.

Husk Brann - Mjøndalen fredag 5. juli klokken 19.00 på Brann Stadion.

Annonse fra Eliteserien: