Før kampen: Brann - Grorud

Opprykk i september! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Grorud.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.
  • Foto: Bjørnar Morønning/NTB. 

Brann tar i mot Grorud i den 24. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles mandag 12. september klokken 18.00 og billetter til opprykksfesten kjøper du her., På TV sendes den på Eurosport Norge, Discovery+ og TV2 Play, samt NRK P1 Hordaland på radio. 

Vi tok vår tolvte av tolv mulig borteseire da vår gode nabo Åsane fikk besøk av en opprykkslysten gjeng. For en som forbinder lørdager i de traktene med surmuling og stress på IKEA, var dette helt, helt fantastisk. Det betyr at vi bare har tre bortekamper igjen, og er tre seire unna en sesong tre poeng i alle bortekamper. Klyp meg i armen! 

OBOS ble faktisk for lett, og opprykket ble sikret på mandag etter at Grorud slo Ranheim. Det blir med andre ord feiring og fest når Grorud kommer på besøk. Grorud tok sin første seier denne sesongen i kampen mot Ranheim, som var med på å sikre opprykket for Brann. 

Nå har vi syv kamper igjen på å gjøre oss selv udødelige, med en poengrekord i OBOS og uten tap. Aalesund har poengrekorden på 79 poeng, som ble satt i 2019. Vi har i tillegg muligheten til å ta målrekorden til Bodø/Glimt fra 2017 på 83 mål, etter 23 kamper har vi 69 mål. 

K P
1 Brann 23 63
2 KFUM 23 44
3 Stabæk 23 41
4 Sandnes Ulf 24 40

Den eneste gangen vi har møtt Grorud tidligere, var oppgjøret tidligere i sommer, der vi fikk med oss tre poeng etter en 2-0-seier med mål av Aune Heggebø og Sivert Heltne Nilsen 

Neste kamp i serien er borteoppgjøret mot Sandnes Ulf. Kampen spilles lørdag 17. september klokken 17. Billettinfo her.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: