Før kampen: Brann - FK Haugesund

Les deg opp før hjemmekampen mot Haugesund 2. påskedag.

Annonse:


Brann tar imot FK Haugesund til den 4. serierunden i Eliteserien på Stadion mandag 17. april klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge. Du kan også høre kampen på NRK Hordaland og BA.no.

Lagene møttes til treningskamp på La Manga før sesongen. Da endte det 1-1 etter scoringer av Shuaibu Lalle Ibrahim og Jakob Orlov.

Sist gang lagene møttes på Stadion var i fjor. Da vant Brann 1-0 etter scoring av Steffen Lie Skålevik.

Brann har et lite tak på Haugesund hjemme på Stadion. Statistikken på eget gress er 5-2-2. Totalt ser det også rimelig bra ut med 9-4-5 i Branns favør.

Kampene på Stadion har alltid vært jevne. Den største seieren kom i 2014, da vant Haugesund 3-1. Ellers har det blitt uavgjort eller seier med ett mål til ett av lagene.

Siste fem oppgjør på Stadion:

  • 2016: Brann – Haugesund 1-0: Skålevik
  • 2014: Brann – Haugesund 1-3: Orlov
  • 2013: Brann – Haugesund 0-1
  • 2012: Brann – Haugesund 3-2: Askar (x 2), Nordkvelle 
  • 2011: Brann – Haugesund 1-0: Ojo

Haugesund med litt bedre start på sesongen

Brann har startet denne sesongen med 1-1 borte mot Tromsø, 3-0-seier hjemme mot Strømsgodset før det ble 0-1-tap i forrige runde borte mot Kristiansund. Dermed har det blitt en middels start på sesongen rent poengmessig og en foreløpig 7. plass på tabellen.

Haugesund har startet litt bedre med to seirer og ett tap og ligger nå på 4. plass. Laget startet med 1-3-tap borte mot Strømsgodset, før det ble en knallspennende 4-3-seier mot Vålerenga på hjemmebane og en effektiv 2-0-seier mot LSK på bortebane.

Rødtrøyene har scoret totalt fire mål frem til nå.  Det er Jakob Orlov som har scoret flest med sine to scoringer. Fredrik Haugen, Gilli Rólantsson og Torgeir Børven står med hver sin målgivende.

Haugesund har scoret syv mål, hvor Fredrik Gytkjær og Shuaibu Lalle Ibrahim har scoret tre hver. Sistnevnte har også to målgivende. Det har også Erik Huseklepp.

Gilli Rólantsson og Jakob Orlov står begge med 18 poeng i Eliteserien Fantasy. Haugesunds spiss Shuaibu står med 26 poeng og er dermed en å se opp for på mandag.

Haugesund har to spillere i troppen som kom fra Brann i vinter. Erik Huseklepp var i Brann i flere perioder og har spilt 308 kamper og scoret 68 mål for Brann frem til i fjor.

Fredrik Pallesen Knudsen var på utlån hos Åsane i fjor, men spilte til sammen elleve obligatoriske kamper for Brann i de to foregående sesongene.

Vito i faresonen

Vito Wormgoor står med to gule kort og må stå over bortekampen mot Lillestrøm dersom han pådrar seg et nytt gult kort mot Haugesund.

Hos Haugesund er Anthony Izuchukwu ute med korsbåndsskade, Bruno Leite sliter med en strekk, mens Kristoffer Haraldseid også er usikker på grunn av skade.

Brann har ingen skader i sin 22-mannstropp. Laget offentliggjøres her på Brann.no 16.45 på kampdag.

Dommer er Espen Andreas Eskås fra Bækkelagets SK. Han dømte Brann to ganger forrige sesong.

Brann - Haugesund har avspark klokken 18.00 mandag 2. påskedag på Stadion. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland eller BA.no.

Kamp er uansett best på Stadion. Vi håper å se deg på mandag.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: