Før kampen: Brann - Bryne

Vi e Brann, Bergens stolthet! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Bryne.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar i mot Bryne i den 12. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles mandag 4. juli klokken 18.00 og vises på Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland. TV-produksjonen blir bare med ett kamera, og Brann er som du vet, aller best på Stadion og billetter får du tak i her.

Man blir fort godt vant! Hvordan er det å ikke være serieleder? Jeg klarer nesten ikke å huske hvordan det føles å tape fotballkamper. Det går godt om dagen, og vi fortjener det alle mann. Etter 2-0-seieren mot Grorud har vi skaffet oss en luke på seks poeng ned til Ranheim og Stabæk (har spilt én kamp mer) på andre plass og tredjeplass. Det er syv poeng ned til Mjøndalen på fjerde. Det er vanskelig å påstå noe annet enn at vi ligger godt an når OBOS nærmer seg halvspilt. 

K P
2 Molde 6 13
3 Brann 6 11
4 Strømsgodset 5 10
5 Rosenborg 5 9

Bryne fikk en forferdelig start på sesongen og det tok tid før de fikk sine første poeng. I det siste har traktoren fått en litt annen lyd, og selv om de ligger rett over streken på tabellen har de gått fem kamper på rad uten tap før turen til Bergen. 

Historisk sett har vi et godt tak på Bryne, og i løpet av 30 obligatoriske kamper mellom lagene siden 1976 har vi vunnet 17, Bryne har vunnet seks og syv har endt uavgjort. Vi har vunnet alle de fem seneste oppgjørene mellom klubbene og må tilbake til 2002 for å finne forrige Bryne-seier. Det året var tydeligvis avlingene gode på Jæren, for de vant begge oppgjørene den sesongen. 

Fem seneste oppgjør mot Bryne:

  • Brann - Bryne: 2-1 Skålevik, Barmen
  • Bryne - Brann: 1-4 Pedersen, Demir, Castro, Huseklepp
  • Bryne - Brann: 0-1 Castro
  • Brann - Bryne: 3-2 
  • Brann- Bryne: 3-0 Olofinjana, Knudsen, Kvisvik
     

Skader og suspensjoner

For Brann har Markus Olsen Pettersen, Runar Hove og Vegard Leikvoll Moberg slitt med skade den siste tiden. Om noen av disse blir klare til mandag gjenstår å se. Ingen Brann-spillere er suspendert, eller i fare for å bli det på grunn av for mange gule kort. 

Dette skjer utenfor Stadion før kampstart

Brannbutikken i BOB-tribunen er åpen fra klokken 15.00. Utenfor inngang 10 åpner Fanzone klokken 16.00, der det blir de vanlige aktivitetene sammen med sesongpartnerne Coop, SPV og Fjordkraft, samt fotballdart fra Bergen Fiber. Bien kommer også med sin food truck, der man kan kjøpe burgere. 

I inngang 11 er Fotballpuben Stadion åpen fra klokken 16.00, og man kan ta med seg mat fra Bien sin food truck og nyte den i puben. 

Neste kamp i serien er på Sørlandet mot Start, et fint sted og ta en liten bortetur til! Kampen spilles torsdag 7. juli klokken 18. Neste hjemmekamp er mot Stabæk, søndag 10. juli klokken 15.00.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: