Har blitt en av lagets giftigste foran mål – ser frem til ny hjemmekamp mandag

Mathias Rasmussen har startet sesongen med storm fra sin høyre indreløper posisjon, og står med hele ni målpoeng til nå. Han trekker frem flere grunner til at han er involvert i så mange av målene Brann skårer.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Bjørnar Morønning/NTB.

– Vi har fått mer orden på ting offensivt, og vi ser bedre ut fremover i banen. Jeg føler meg bra og i god form, og har satt flere av sjansene jeg har fått i år. Jeg hadde en del sjanser i fjor og, da bommet jeg på betydelig flere. I tillegg har jeg kommet til flere sjanser sammenlignet med i fjor, sier Rasmussen.

Brann har det beste målsnittet i hele OBOS-ligaen med like over tre scorede mål per kamp. Rasmussen mener deres innstilling om å alltid jakte mål har bidratt til Branns blomstrende offensive spill denne sesongen.

– Vi spiller jo veldig god angrepsfotball og kommer til mange sjanser hver kamp. Så går vi alltid for å skåre flere mål selv om vi leder kamper, vi prøver ikke å forsvare noe hjem hvis vi leder 1-0. Vi prøver alltid å gå etter flere og flere mål, så det skal ikke stå på målforskjellen, forteller Rasmussen.

Etter 2–0 seieren borte mot Grorud, står Brann nå med en seiersrekke på syv kamper i serien, og ti i obligatoriske kamper. Rasmussen reflekterer over hva som ligger bak Branns jevne prestasjoner. 

– Vi er veldig sultne etter sesongen vi hadde i fjor, og nå som vi har startet med å vinne noen kamper har vi på en måte skjønt hva som skal til og hva som ligger i det. Vi visste det jo egentlig i fjor også, at vi var et bra lag og hadde mer i oss. Nå når vi har begynt å vinne kamper og skjønt at det er dette som må til, så er det bare opp til oss.

Roser supporterne - ønsker å fortsette seiersrekken mot Bryne

– Supporterne har betydd veldig mye, og jeg hadde ikke forventet før sesongen at det skulle være så bra støtte. Så er det utrolig deilig at vi leverer og vinner kamper så de kan synge gladsanger, det hjelper veldig, forteller Rasmussen.

På mandag venter Bryne på Stadion, og Brann kan ta sin åttende strake seier i OBOS-ligaen. Det vil i så fall bli ny klubbrekord i antall seire på rad i seriesammenheng. Rasmussen gjør seg følgende tanker om hvordan man skal ta fatt på rogalendingene.

– Vi må gjøre det som i alle kamper, vi skal gå ut fra start og vise at det vi som skal styre kampen og det skal være ett lag på banen. Bryne er et lag med mye trøkk så vi mye være hundre prosent på. Vi skal stå høyt, prøve å låse opp alle utspark og innkast, og med en gang vi vinner ballen skal vi holde den i laget og gå rett fram og angripe. Og prøve å stå på deres banehalvdel så mye som mulig - det er der vi skårer mål, avslutter Rasmussen.

Annonse fra Eliteserien: