Før kampen: Brann – Vålerenga

Å Vestland, Vestland! Et av årets viktigste oppgjør står for tur når Oslo kommer på besøk på lørdag. Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Vålerenga.

Annonse:

Regn mot sol, vest mot øst og hovedstad mot hovedstad i Eliteserien når Bergens stolthet tar i mot Vålerenga lørdag 1. august klokken 20.30. Kampen vises på TV Norge og Dplay fra 20.00.

Vi må vel innrømme at det ikke var den beste utgaven av Brann som møtte opp i Drammen på onsdag. Sløvt forsvarspill og undøvendige baklengs. Fremover på banen så det bedre ut, og spesielt Gilbert Koomson er en attraksjon å se spille for tiden. Det er godt at vi møter Vålerenga på lørdag, et prestisjeoppgjør vi kan bruke til å vise hva som virkelig bor i oss. Vinner vi kryper vi opp i ryggen på dem på tabellen, og det ville heller ikke vært det vondeste i verden å gå til sengs etter å satt Oslo-skapet på plass.

Brann har møtt Vålerenga i 93 obligatoriske kamper siden 1948, og til tross for et litt anstengt forhold mellom Bergen og Oslo har poengene blitt fordelt borderlig. Vi har vunnet 33, 23 har endt uavgjort og Vålerenga har 37 seirer.

Hjemme i Bergen har vi et godt tak på Vålerenga og har vunnet 20 av de 46 kampene her og 13 har endt uavgjort. Det har ofte vært målrike kamper mellom lagene på Stadion, men med et 1–1-resultat i fjorårets oppgjør og 0–0 i årene før, blir det vanskelig å love en målfest på lørdag.  

Siste fem møter på Stadion:

  • 2019: Brann - Vålerenga 1–1 Barmen
  • 2018: Brann - Vålerenga 0–0
  • 2017: Brann - Vålerenga 0–0 
  • 2016: Brann - Vålerenga 4–1 Barmen, selvmål, Lie Skålevik, Huseklepp
  • 2014: Brann - Vålerenga 2–3 Grønner, Lorentzen

Fint om Finne ikke finner formen

Det blir et gjensyn med Bergen og Stadion for tjuagutten Bård Finne. I Brann-trøyen endte han opp med 31 kamper i løpet av to sesonger og laget 15 mål. Han har vært involvert i alle Vålerenga sine kamper til nå denne sesongen og har notert seg for to mål og to målgivende. La oss håpe han ikke er på sitt beste på lørdag. 

Amin Nouri og Deyver Vega er også tilbake på gamle jaktmarker. Vega endte på 56 kamper og 13 mål for Brann. Nouri fikk med seg 96 kamper for Brann i løpet av de tre sesongene han var her, og var en viktig brikke i laget som tok sølv i 2016.

Ruben Kristiansen ble hentet til Stadion fra Vålerenga i 2016, der han endte opp med 41 kamper i løpet av 2014-15. Han har blitt vært en nøkkelspiller for Brann siden han kom.  

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er flere spillere usikre til kampen. I de to siste kampene har Ali Ahamada og Gilli Rolantsson måtte stå over grunnet skader. Bismar Acosta har også slitt litt. Taijo Teniste fikk en kjenning og Jon-Helge Tveita fikk et spark i akillesen mot Strømsgodset, men det skal ha gått greit. 

Amer Ordagic har sonet ferdig sin suspensjon og er tilgengelig for spill igjen.  

Vålerenga har skader på de viktige midtbanespillerne Herolin Shala og Magnus Lekven og forsvarsduoen Johan Lædre Bjørdal og Sam Adekugbe.  

Neste kamp er borte Molde mandag 10. august klokken 20.30. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: