Nytt bortetap i Drammen

To tidlige scoringer i hver omgang , og en på overtid, påførte Brann sesongens tredje strake tap på bortebane.

I de første syv minuttene av kampen skjedde det lite, og ingen av lagene skapte noen sjanser å snakke om. Så er Taijo Teniste maks uheldig. Godset kombinerte fint på sin venstre side og et innegg fra Mikkel Maigaard traff estlenderen i leggen og trillet inn i målet bak Håkon Opdal.

Etter scoringen tok hjemmelaget over og styrte kampen. De neste 20 minuttene skapte Godset de største sjansene, men klarte ikke å score. For Brann sin del testet både Gilbert Koomson, Robert Taylor og Fredrik Haugen skuddfoten, men alle forsøkene ble avverget greit.

Branns største sjanse kom etter 33 minutter. Koomson ble lekkert spilt gjennom, og på første berøring lurte han ballen forbi keeper. Så vendte han vekke en forsvarsspiller og avsluttet mot lengste hjørnet. Der dukket Niklas Gunnarsson opp og fikk headet ballen via tverrligger og ut.

Mot slutten av omgangen hadde også Godset en ny stor sjanse med et skudd som gikk i stolpen og ut. Lagene gikk til pausen med 0–1.

Kjapt frispark

I pausen gjorde Brann to bytter. Kaptein Daniel Pedersen og Vegard Forren måtte gi seg. Inn kom Petter Strand og Christian Eggen Rismark.

Etter en jevn start på omgangen fikk Strømsgodset et frispark på sin venstre side. Det ble tatt hurtig og Brann-forsvaret fulgte ikke med. Lars-Jørgen Salvesen fikk slått inn foran mål til en umarkert Moses Mawa, som doblet vertene sin ledelse til 2–0.

Koomsons åttende

Men etter 71 minutter ble det kamp igjen. Etter et godt angrep havnet ballen hos Koomson på 20 meter. Han dro av de Godset-forsvarerne som var i nærheten og plasserte ballen nydelig opp i krysset. Hans åttende mål på elleve kamper.

I sluttminuttene presset Brann på for utligningen og hadde noen halvsjanser. Men på overtid ble det heller Strømsgodset som scoret sitt tredje. Målscorer Marcus Mølvadgaard.

Neste kamp er lørdag 1. august klokken 20.30 mot Vålerenga på Stadion.

Kampfakta

Strømsgodset - Brann 3-1 (1-0)

Eliteserien fotball, menn. Marienlyst, 200 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen.

Gule kort: Niklas Gunnarsson

Mål: 1-0: Taijo Teniste (7 min). 2-0: Moses Mawa (54 min). 2-1: Gilbert Koomson (72 min). 3-1: Marcus Michael Mølvadgaard (90 min).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste (Jon-Helge Tveita fra 55.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Christian Eggen Rismark fra 45.), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Daniel Pedersen (Petter Strand fra 45.), Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 67.), Robert Taylor (Marcus Mehnert fra 88.)