Før kampen: Bodø/Glimt - Brann

Skjebnekamp i nord! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Bodø/Glimt.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

I sesongens siste bortekamp i serien reiser vi nordover og møter Bodø/Glimt i Eliteseriens 29. runde. Kampen spilles søndag 5. desember klokken 17.00. Kampen sendes på TV Norge og Discovery Pluss.

Det er usjarmerende med syting og klaging over marginer som går i mot, men helvete da. Pardon my french, men hvor mange skudd og headninger på innsiden av stolpen og ut kan et lag ha i løpet av en sesong. Ok, der var det ute av systemet. Tabellsituasjonen før sesongens to siste kamper er stygg, men håpet lever alltid. Vi ligger sist med 22 poeng, like mange poeng som Mjøndalen, som og har en fire mål bedre målforskjell. Stabæk er tre poeng foran oss på kvalikkplassen, men har en fem mål dårligere målforskjell enn oss. Tar Stabæk poeng hjemme mot Rosenborg er vi avhengig av poeng i Bodø for å holde drømmen om Eliteseriespill neste år i live. 

K P
13 Odd 28 30
14 Stabæk 28 25
15 Mjøndalen 28 22
16 Brann 28 22

Det er uendelig med scenarioer som kan sende oss ned eller holde oss oppe, men at vi på ta minst tre poeng i løpet av de to siste kampene kommer vi ikke unna. Her følger våre, Stabæk og Mjøndalen sine siste to kamper. Så kan dere selv visualisere grusomme og fantastiske avslutninger på sesongen: 

Brann
Bodø/Glimt - borte
Sarpsborg 08 - hjemme

Stabæk
Rosenborg - hjemme
Odd - borte

Mjøndalen
Vålerenga - borte
Bodø/Glimt - hjemme
 

Det mangler ikke på dramaturgi før søndagens kamp, og vi kan fort være avhengige av poeng for å kunne unngå nedrykk, mot et Bodø/Glimt-lag som kan sikre sitt andre seriegull på to år. Vi må vel kalle en spade for en spade og si at det er en formidabel oppgave vi står ovenfor. Glimt har spilt 16 kamper på rad uten tap i Eliteserien og hamlet opp med Mourinho i UEFA Europe Conference League denne høsten. 

Brann og Bodø/Glimt har spilt mange tette oppgjør i løpet av de 48 obligatoriske oppgjørene mellom dem siden 1977. Glimt har vunnet 22, Brann har vunnet 18 og åtte har endt uavgjort.


Siste fem møter på Aspmyra:

  • 2020: Bodø/Glimt - Brann 5-0
  • 2019: Bodø/Glimt - Brann 1-2 Bamba, Acosta
  • 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-2 Heltne Nilsen, Orry Larsen
  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1-3 Barmen x2, Orlov
  • 2014: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Mojsov

På benken til Glimt finner vi bergensern Kjetil Knutsen. Han er tidligere trener og toppspillerutvikler i Brann.

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er fremdeles Ruben Kristiansen, Lars Krogh Gerson, Eirik Holmen Johansen og Vieux Sané ute med skade.

Bodø/Glimt har en skade på Sondre Sørli, men ellers kan Kjetil Knutsen velge mellom en skadefri tropp. 

Neste kamp er sesongens aller siste, og vi trenger deg på Stadion. Din innsats kan være med å holde oss oppe i Eliteserien, når vi tar i mot Sarpsborg 08!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com.
Annonse fra Eliteserien: