Før kampen: Vålerenga-Brann

Det er klart for en av årets største kamper når Brann møter Vålerenga i Toppseriens tolvte serierunde. Kampen har avspark på Intility Arena lørdag 15. juni klokken 13.00 og sendes på TV 2 Play.

Nå gjelder det! Skal vi ta igjen østlendingene på tabellen, bør det bli seier i Oslo. Etter 11 spilte kamper står Vålerenga med 27 poeng - fem poeng foran Brann. Kampen på lørdag er en klassisk sekspoengskamp.

Vålerenga har stort sett vunnet kampene de har spilt denne våren, men to ganger har det blitt tap. Det første tapet kom i toppkampen mot Rosenborg i mai. På Intility Arena vant trønderne 1-0. Det andre tapet deres kom i Oslo-derbyet i forrige serierunde. Der endte det med en overraskende 2-0-seier til hjemmelaget Lyn.

Det ble selvfølgelig jubel på Brann Stadion da det resultatet ble annonsert under kampen mot LSK Kvinner forrige helg. Jubel ble det også da Rakel Engesvik satte ballen i mål noen minutter senere og sørget for tre poeng. Den lange veien opp til Vålerenga var plutselig ikke så lang lenger.

Men å vinne mot Vålerenga på Intility Arena er ingen enkel oppgave. I fjor tapte de ikke én eneste kamp på eget kunstgress, og i 2022 var det bare ett lag som tok tre poeng mot Vålerenga på Intility Arena. Det laget var selvfølgelig Brann. I den kampen tok Vålerenga ledelsen etter 20 sekunder, men Brann snudde kampen i andre omgang og vant 2-1. En herlig seier.

I fjor ble det spilt to kamper mellom Brann og Vålerenga på Intility Arena. Begge endte 1-1. På hjemmebane ble det tap. Det er med andre ord alt for lenge siden forrige seier mot Vålerenga. Nå er Brann heldigvis tilbake på vinnersporet, verdens beste trønder er i form og Andrine Hegerberg er endelig tilbake. Kanskje hun regisserer noen nye mønsterangrep, som i cupkampen på onsdag? Bli med på kamp - billetter kjøper du her.

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

• 2023: Vålerenga 1–1 Brann
  • 2022: Vålerenga 1–2 Brann (sluttspill)
  • 2022: Vålerenga 1–1 Brann (grunnspill)
  • 2021: Vålerenga 0–1 Sandviken

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Rikke Nygard, Natasha Anasi-Erlingsson og Sara Ritter er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.