Før kampen: Viking - Brann

Best i vest! Les deg opp før derbyet mot Viking.

Annonse:

Brann reiser til Stavanger til årets fjerde seriekamp, en kamp som inngår i den 3. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 20.00 lørdag 13. april.

Kampen vises på TVNorge, Dplay og Eurosport Player. 

Brann tok sin første trepoenger i onsdagens kamp mot Kristiansund, og selv om årets sesong akkurat har startet er lørdagens oppgjør en viktig kamp med tanke på tabellsituasjonen.

Det forventes stort innrykk av glade bergensere til oljehovedstaden på lørdag, mer enn 1000 fans på tribunene, og for Brann er det viktig å etablere hvem som er storebror på Vestlandet. Med tre poeng passerer Brann siddisene på vei mot toppen av Eliteserien. 

K P
3 Bodø/Glimt 11 23
4 Brann 13 21
5 Vålerenga 12 18
6 Kristiansund 12 18
 

Det er dessverre ikke bare å marsjere inn på Viking Stadion og plukke med seg poengene, et ekte vestlandsderby krever blod, svette og tårer. Viking har etter returen til Eliteserien vunnet begge kampene sine uten å slippe inn mål og har fått en drømmestart på sesongen. De har et ungt mannskap med mange lokale spillere som har vist at de kan prestere på det øverste nivået. 

Historisk sett har Viking hatt et godt tak på Brann i Stavanger. Statistikken viser 35-13-10 i Vikings favør. Totalt sett har Brann også en del å hente inn med 51-28-34 fordel Viking.

Forrige møte på Viking Stadion tilbake i 2017 var en solid opptur for Brann med 4-2-seier etter å ha ligget under med 1-2. Et målrikt vestlandsderby mot Viking i Stavanger er noe som absolutt frister til gjentakelse, så lenge bortelaget står for flesteparten av scoringene. 

Siste fem oppgjør på Viking Stadion:

  • 2017: Viking - Brann 2-4 Vega, Skaanes, Haugen, Orry Larsen 
  • 2016: Viking - Brann 0-1 Haugen
  • 2014: Viking - Brann 0-2 Grønner, Orlov
  • 2013: Viking - Brann 3-2 Pusic, Mojsov
  • 2012: Viking - Brann 2-1 Selvmål

Kampens dommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har dømt to kamper til nå i Eliteserien og delt ut tre straffer. Brann har heldigvis en kaptein som vet hvordan man tar vare på muligheter fra krittmerket hvis sjansen skulle by seg. 

Berisha tilbake der det startet

Veton Berisha har hatt en god start på Brann-karrieren og vist glimt av storhet. Kraftpakken av en rogalending vender på lørdag tilbake til Viking Stadion for å spille mot gamle kjente.

Det skjer på Vetons 25-årsdag. Så er det bare å håpe at feiringen blir god.

For siddisene endte han opp med 24 mål på 94 kamper fra 2011-2015 og spilte så godt at han vekket interesse fra Europa. Etter over 100 kamper fordelt på Greuther Fürth og Rapid Wien har han nå vendt tilbake til Norge for å gi bergenserne gode opplevelser i årene fremover.  

Hos Viking har Stavanger-gutten Viljar Vevatne en fortid i Brann. Han fikk i løpet av 2015/2016 to kamper for A-laget, før han gikk videre til Sandnes Ulf og så til Viking.

Nesten skadefri Brann-tropp

Henrik Kjelsrud Johansen håper å bli klar etter å ha pådratt seg hamstringtrøbbel. Ludcinio Marengo er fortsatt ikke kampklar etter sin langvarige skade. 

Hos Viking er Johnny Furdal skadet, men jobber for å rekke lørdagens kamp. Zlatko Tripic har hatt en hodeskade, men forventes klar. Axel Oscar Andresson har en skade som trolig setter ham ut av spill for resten av sesongen.  

Neste kamp er mot Vålerenga på Stadion mandag 22. april klokken 20.00. Det betyr at du har god tid på å komme deg hjem fra påskefjellet før du tar turen på kamp! 

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: