Før kamp: TIL - Brann

Nordover for å vinne! Les deg opp før søndagens kamp mot Tromsø.

Annonse:

Brann er på plass i Tromsø for sin sjette kamp for sesongen i det som er en del av den 5. serierunden i Eliteserien.  Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 28. april.

Kampen vises på Dplay, Eurosport Pluss og Eurosport Player. 

Det er ikke bare i Game of Thrones det store slaget står i nord denne uken. Brann tar turen til Alfheim på søndag for å ta sesongens første borteseier, mot et Tromsø-lag som ikke har vunnet siden seriepremieren. 

Tromsø har dog ikke vært et yndet sted for Brann de seneste årene. Vi må tilbake til møtet i 2010 for å finne forrige seier for bergenserne. Den gang herjet Diego Guastavino, Eirik Bakke og Petter Vaagan Moen med nordlendingene og sikret en deilig 3-0-seier.

Resten av 2010-tallet har vært blekt og Tromsø har vunnet fem av de seks siste kampene på Alfheim. I fjor endte kampen med en knapt 2-1tap for oss. I år har Tromsø tatt fire poeng på like mange kamper, men har bare spilt en hjemmekamp, som endte med et 2-0-tap. 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Brann har virkelig slitt med tilitt fra fotballgudene i starten av sesongen. Mange jevne kamper, der laget har dominert uten å ha marginene med. Begge bortekampene, mot Odd og Viking, har endt med tap. Begge tette oppgjør der små, små marginer avgjorde.

Siste fem kamper på Alfheim Stadion:

  • 2018: Tromsø - Brann 2-1 Haugen
  • 2017: Tromsø - Brann 1-1 Orlov
  • 2016: Tromsø - Brann 1-0
  • 2013: Tromsø - Brann 2-0
  • 2012: Tromsø - Brann 2-0

Gamle kjenninger

Vi finner en gammel kjenning på motsatt banehalvdel på søndag. Simen Wangberg ble i 2012 hentet til Brann fra Rosenborg. Han spilte totalt 20 kamper for Brann og scoret ett mål i løpet av 2012 og 2013, før han i 2014 ble solgt til Tromsø. 

Branns tidligere spiller og nåværende toppspillerutvikler og assistenttrener Helge Haugen har spilt 90 kamper for Tromsø.

Ruben Yttergård Jenssen har spilt for «Gutan» i en årrekke. Hans far Truls Jenssen, som har vært assistenttrener i Brann, er leder for Akademiet deres nå. Det blir et spesielt møte for ham, der flere gode venner er på motsatt banehalvdel og familien sitter på tribunen. Det samme opplever nok Ruben Kristiansen også, som i likhet med navnebror Ruben har en fortid der nord.

Tromsøs Gudmund Taksdal Kongshavn har aldri spilt for Brann, men er bergenser og startet å spille fotball i Varegg.

Skadesituasjonen

Ludcinio Maregno er tilbake etter langvarig avbrekk grunnet en kneskade. Han gjorde comeback for Brann 2 i 3. divisjon lørdag.

Brann trente med fulltallig tropp denne uken. 

For Tromsø er forsvarspiller Jostein Gundersen og angriper Mushaga Bakenga ute med skader.

Neste kamp er på Stadion søndag 5. mai klokken 18.00 mot Ranheim. Ta turen til Stadion for å hjelpe laget!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: