Før kampen: Stabæk - Brann

Endelig ny Brann-kamp! Les deg opp før søndagens oppgjør mot Stabæk.

Annonse:

Brann reiser til Bærum med mål om å ta med seg tre poeng tilbake til Bergen i Eliteseriens 26. runde. Kampen spilles søndag 21. oktober klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Pluss og Eurosport Player.

I løpet av de siste årene har Brann vært involvert i mange tette oppgjør på Nadderud. Tre av de fem siste bortekampene har endt med poengdeling.

I fjor måtte vi vende slukøret tilbake til Vestlandet med et forsmedelig 0-2-tap i bagasjen. Mye bedre gikk det en vakker vårdag i april tidligere i år, da mål av Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor og Peter Orry Larsen sørget for 3-0 og ekstase i Bergen.

Den største seieren på Nadderud kom tilbake i 2012, da to mål av Bentley, ett av Erik Huseklepp og ett av Birkir Mar Sævarsson sørget for 4-0-seier. 

Siste fem kamper på Nadderud:

  • 2017: Stabæk - Brann 2-0
  • 2016: Stabæk - Brann 1-1 Karadas
  • 2014: Stabæk - Brann 1-1 Skaanes
  • 2012: Stabæk - Brann 0-4 Bently x2, Mar Sævarsson, Huseklepp
  • 2011: Stabæk - Brann 1-1 Ojo

Topplag og kamp mot nedrykk

Brann kjemper om medaljer, men møter et lag i andre enden av tabellen på søndag. Stabæk ligger nest sist og har to poeng opp til streken. Dette betyr at bæringene kjemper en desperat kamp for å overleve i Eliteserien og vil selge seg dyrt.

Borte har de vært grusomme og står med kun fire poeng og null seirer. Hjemme er de derimot sterke og har fem seirer, fem uavgjorte og bare to tap på Nadderud. De har ikke tapt noen av de fire siste hjemmekampene sine siden Sarpsborg 08 var på besøk i begynnelsen av august og vant 3-1. 

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Brann har vært gode på tur i år, men har bare vunnet én av de fem siste kampene på bortebane. Brann ligger i skrivende stund fire poeng bak serielederen, så alt er fremdeles fullt mulig. 

Det blir også et nytt gjensyn med Vadim Demidov på søndag. Han endte opp med 57 kamper i Brann-drakten og ble kåret til Årets Brann-spiller av Bataljonen både i 2015 og 2016.  

Kampens dommer er Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar. Han har dømt 14 kamper i Eliteserien i år og statistikken viser at det er en ganske jevn fordeling på hjemme og borteseirer (6-4-4).

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Samuel Sahin-Radlinger og Ludcinio Marengo fortsatt uaktuelle etter kneoperasjoner.

Ruben Kristiansen er tilbake etter å ha blitt operert for Gilmore's Groin, og igjen aktuell for kamp. Amer Ordagic har trent bra denne uken og er på vei tilbake fra skade.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon.

Hos Stabæk er Luc Kassi og Håkon Skogseid ute for sesongen. Ellers mangler Hugo Vetlsesen, Aboubakar Keita i tillegg til at Ohi Omoijuanfo er tvilsom. 

Neste hjemmekamp er søndag 28. oktober klokken 20.00 mot Rosenborg. Kampen er utsolgt.

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: