To nord-norske Ruben klare for kamp

Ruben Kristiansen melder seg til tjeneste igjen etter å ha sittet på sidelinjen siden tidlig i juli.

Annonse:

Det sviende bortetapet for Molde er venstrebackens foreløpig siste Brann-kamp. Da hadde han spilt med lyskesmerter lenge og ba om avlastning.

Den kom i form av nykommer Thomas Grøgaard fra Odd, som debuterte mot Lillestrøm uken etter. Kristiansen tok en lengre pause, men ble etter hvert operert for Gilmore’s Groin, populært kalt fotballbrokk.

Nå erklærer han seg kampklar igjen. Ruben spiller så snart treneren finner plass til ham på laget, gjerne mot Stabæk på søndag:

Nå er det en helt ny følelse og artig og kunne spille fotball igjen

— Ruben Kristiansen

- Kroppen kjennes veldig bra. Jeg er fornøyd og glad for å være tilbake, smiler han.

Fant riktig diagnose

Han er glad skaden lot seg fikse:

- Det var vanskelig å finne ut nøyaktig hva som var galt. Men det var godt å finne ut av det og kunne ta grep, slik at jeg kan bidra inn mot sesongavslutningen, sier Kristiansen.

- Legene fant ut av det var Gilmore’s Groin som plaget meg slik at jeg ikke kunne løpe skikkelig. Nå er det en helt ny følelse og artig og kunne spille fotball igjen. Jeg er klar hvis treneren vil bruke meg. Hver kamp er viktig, og vi håper å få tre poeng mot Stabæk på søndag, sier han til Brann.no.

Kristiansen husker at Brann slo Stabæk lett i Bergen i vår, men minner om at det blir helt noe annet på Nadderud søndag.

- Stabæk er kontringssterke med tre gode angripere. Så har de Vadim Demidov der bak. Det blir tøft, men hele laget er innstilt på at vi drar bort dit for å vinne, påpeker han.

Spilte med Yttergård Jenssen

Den dagen Ruben Kristiansen gjør comeback etter operasjonen blir det trolig gjensyn med Ruben Yttergård Jenssen som lagkamerat. De to nordlendingene har spilt mye sammen i Tromsø. Sist gang de spilte på samme lag var borte mot Viking i mai 2013, altså for mer enn fem år siden.

Etter den kampen gikk Yttergård Jenssen til tyske Kaiserslautern. Om ikke allerede søndag, så vil de i løpet av høsten være sammen på banen sammen igjen. Til TIL-fansens fortvilelse skjer det i Brann-drakt.  

- Det hadde vært gøy å spille med Ruben igjen, påpeker Ruben Yttergård Jenssen uten å vite noe om hvem trener Lars Arne Nilsen velger til søndagens kamp mot Stabæk.

Det er Kristiansen enig i:

- Vi kjenner hverandre godt og har god kjemi på banen, påpeker venstrebacken.

Stabæk - Brann spilles på Nadderud søndag klokken 20.00. Det er fortsatt mulig for Brann-supportere å få tak i plasser på bortefeltet.

Kjøp bortebilletter

Annonse fra Eliteserien: