Før kamp: Sandefjord - Brann

Les deg opp før kampen mot Sandefjord på søndag!

Annonse:

Brann reiser til Sandefjord i Eliteseriens 7. runde. Kampen spilles søndag 29. april med avspark klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge.  

Brann møtte Sandefjord for første gang tilbake i 2002 til nedrykkskvalik for å forbli i Tippeligaen. Etter 0-0 i Sandefjord sørget mål av Tommy Knarvik og Petter Furuseth for at Brann vant 2-1 på Stadion og beholdt plassen.

Etter disse møtene har lagene møttes ti ganger, og utenom tapene borte og hjemme i 2009, har Brann vunnet hver gang. I fjor endte det 1-0 i Sandefjord etter scoring av Deyver Vega og hele 5-0 på Stadion i Branns største seier i 2017-sesongen (slo også Stabæk 5-0).

Fem siste oppgjør borte mot Sandefjord:

  • 2017: Sandefjord - Brann 0-1 Vega
  • 2010: Sandefjord - Brann 1-4 Bakke, Vaagan Moen, Guastavino, Huseklepp
  • 2009: Sandefjord - Brann 3-1 Bjarnason
  • 2007: Sandefjord - Brann 2-3 Helstad, Winters, Örn Sigurdsson
  • 2006: Sandefjord - Brann 0-2 Örn Sigurdsson, Miller

Sandefjord havnet på plassen rett over streken i fjor og har også i år fått en tøff start på sesongen. De har ennå ikke vunnet en hjemmekamp (0-2-1) og er med sine fem poeng såvidt over streken.

Magnus Powell mistet jobben som hovedtrener i klubben denne uken etter et særdeles kort opphold i hvalfangerbyen. Et trenerskifte kan ofte gi et lite løft i spillergruppen, så oppgjøret på søndag kan bli tøffere enn det ser ut på papiret for et til nå ubeseiret Brann-lag. 

Møte med gamle kjenninger 

På motsatt banehalvdel på søndag står trolig to velkjente fjes for oss bergensere.

Erik Mjelde var i sin tid elev på Branns fotballgymnas og debuterte for Brann mot Molde  2002. Det var en lang vei inn til A-laget, men han fikk tillit fra start i den nervepirrende nedrykkskvaliken mot Sandefjord høsten 2002.

Midt i 2003-sesongen gikk han på lån til Løv-Ham hvor han ble i tre år. I 2006 ble han hentet av Sandefjord der han raskt ble en nøkkelspiller ,og han var også kaptein på laget i deres sterke 2009-sesong.

Billetter til Sandefjord - Brann

I 2010 ble han hentet tilbake til Bergen og var på banen i samtlige 30 seriekamper. I 2011 spilte han 35 av 37 obligatoriske kamper for Brann, scoret åtte mål og var sågar lagets kaptein. Han spilte noe mindre i 2012-sesongen før han like før sesongstart i 2013 ble enig med Brann om å terminere kontrakten. Han ble samme dag presentert som Lillestrøm-spiller. Mjelde var kanarifugl frem til han ble hentet tilbake til Sandefjord i oktober 2014.

Mjelde har også scoret tidenes raskeste tippeligamål, som kom på Haugesund Stadion for Brann i 2011, da han satte ballen i mål etter bare elleve sekunder.  

Lars Grorud kom til Brann fra Sogndal foran 2011- sesongen. Midtstopperen fikk i løpet av sine drøyt to sesonger i Brann 36 obligatoriske kamper og scoret tre mål. Han huskes for sin oppfordrende spillestil og var en solid stopper i tospann med Zsolt Korcsmár i store deler av 2011-sesongen.

Noen skader hos Brann

Fredrik Haugen sliter med en hofteskade og måtte stå over kampen mot Ranheim onsdag.

Ruben Kristiansen fikk en kjenning med lysken han har slitt med den siste tiden mot Ranheim og har heller ikke kunnet trene for fullt.

Hos Sandefjord er Enric Vallès og Pau Morer Vicente usikre, men forventes klare til kamp.

Neste kamp på Stadion er søndag 6. mai klokken 20.00 mot Tromsø. Alle mann på kamp!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: