Skålevik-dobbel sikret ny Brann-seier

Brann tok sin femte seier for sesongen og leder serien med tre poeng.

Akkurat som i de foregående kampene var Brann på fra start og det var lite som tydet på at laget spilte på bortebane.

Allerede etter tre minutter fikk Bismar Acosta en stor sjanse etter et langt innkast fra Taijo Teniste. Skuddet fra costaricaneren måtte Even Barli gi retur på, men Steffen Lie Skålevik klarte ikke å sette returen i mål.

Han skulle snart få sin revansj…

For etter 23 minutter gjorde Gilbert Koomson det bra på høyrekanten. Han sendte ballen videre til Kristoffer Barmen som slo et glimrende innlegg til en umarkert Skålevik på motsatt stolpe. Sotrastrilen headet ballen hardt mot mål. Barli var på ballen, men kunne ikke hindre at den passerte streken.

1-0 til Brann!

Ranheim kom bedre med mot slutten av omgangen, men skapte svært lite foran Brann-målet. Det var derfor ikke ufortjent at Brann ledet med ett mål til pause.

Skålevik doblet ledelsen

Brann tok initiativet tilbake i 2. omgang. Det ble skapt et stort trykk mot Ranheim-målet fra start, og etter 56 minutter ble kampen avgjort.

Amer Ordagic slo en nydelig stikkpasning til Taijo Teniste som gikk på en strålende overlap. Han fanget ballen og sendte den til Skålevik som satte ballen enkelt i mål. Strålende kontring og 2-0 til Brann!

Brann holdt trykket en periode til før Ranheim tok over litt mer mot slutten av kampen. Det ble skapt flere store sjanser til begge lag, men det ble ikke flere mål i kampen.

Brann vant dermed 2-0 over Ranheim i en vanskelig bortekamp, og leder nå serien med tre poeng.

Ranheim - Brann 0-2 (0-1)

Utsatt 1. serierunde Eliteserien. EXTRA stadion. 2655 tilskuere. Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF. Gult kort: Michael Karlsen og Mads Reginiussen (Ranheim), Kristoffer Barmen (Brann).

0-1: Steffen Lie Skålevik (23.)
0-2: Steffen Lie Skålevik (56.)

Ranheim (4-3-3): Even Barli - Aslak Fonn Witry, Christian Eggen Rismark, Daniel Kvande, Aleksander Foosnæs (Øyvind Alseth fra 73.) - Kristoffer Løkberg, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor (Ola Solbakken fra 73.), Michael Karlsen (Sivert Solli fra 88.), Erik Tønne.

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Ludcinio Marengo fra 61.) - Amer Ordagic, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 76.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen 76.), Gilli Rólantsson.