Før kampen: Kristiansund - Brann

Brann fortsetter jakten på europacupplass. Les deg opp før søndagens kamp mot Kristiansund.

Annonse:

Brann reiser til Kristiansund i den 29. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 11. november og vises på MAX og Eurosport Player.

Det blir en spennende innspurt i Eliteserie. Brann kan sikre seg seriesølv på søndag om alt går veien i Kristiansund og i Molde. Kristiansund har fulgt opp fjorårets 7. plass med nok en kjempesesong. Det vanskelige andre året, som ofte rammer nyopprykkede lag, har ikke bitt på kristiansunderne. Før søndagens kamp ligger de på en meget habil 5. plass på tabellen.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing av gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK, og det har bare blitt spilt fem oppgjør mellom Brann og Kristiansund BK. Av disse har Brann vunnet tre og Kristiansund to.

Tidligere i år møttes lagene på Stadion i den 4. runden av årets sesong, en kamp som ble avgjort av et Bismar Acosta-mål langt inne i overtiden.

Alle oppgjør mot Kristiansund BK:

  • 2018: Brann - Kristiansund 1-0 Acosta
  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 Kristoffer Larsen x2

Det blir ingen enkel kamp for Brann. Kristiansund har vunnet fire kamper på rad og har bare tapt to av de ti siste hjemmekampene sine. Brann har vært gode på bortebane i år og har bare hentet ett poeng mindre borte enn hjemme på Stadion.

Etter en litt dårlig periode slo laget tilbake med en sterk 2-1-seier på Nadderud i forrige bortekamp. Brann kommer også rett fra en sterk 3-1-seier over et Strømsgodset i desperat poengjakt. 

Kampens dommer er Rohit Saggi fra Drafn. Han har på sine 19 kamper til nå i årets serie ikke delt ut et eneste rødt kort. Det lover godt for dem av oss som er glade i duellspill og litt krig på banen. Forholdene ligge til rette for rette for en jevn og spennende fotballkamp.

En gammel helt kan vende hjem

Daouda Bamba ble skadet på trening tidligere i uken, og det har vært en viss usikkerhet rundt hans deltakelse i søndagens kamp.

Men dersom han spiller, så vender han altså tilbake til stedet han var en yndet favoritt i mange år. I løpet av 108 obligatoriske kamper for Kristiansund endte han på 43 mål. Ett av høydepunktene var i 2016 da han med 20 mål på 28 kamper var sterkt delaktig i opprykket til Eliteserien.

Han fortsatte storspillet i 2017 og 2018, og etter overgangen til Brann i høst har han vist tegn på at han blir en mann laget kan få mye glede av i årene fremover.

Begge målene for Brann har kommet i bortekamper, ett mot FK Haugesund og ett mot Stabæk i forrige serierunde. Han er nok lysten på å vise seg frem for sitt gamle hjemmepublikum på søndag. Så får vi vente til lagoppstillingen kommer 16.45...

Hos Kristiansund finner vi også tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal. Forsvarspilleren fikk 21 kamper og scoret ett mål for Brann i 2013-sesongen, men har slitt med langvarige skader og ikke vært på banen for Kristiansund i år.

Skader og suspensjoner 

Hos Brann sliter Ludcinio Marengo fortsatt med en kneskade. Det samme gjør Peter Orry Larsen og Samuel Sahin-Radlinger.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon.

Neste hjemmekamp er lørdag 24. november klokken 18.00 mot Odd. Årets siste sjanse til å se eliteseriefotball på Stadion. Bli med og hjelp Brann til en fantastisk avslutning på sesongen! 

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: