Før kamp: Brann - Strømsgodset

Er det liv, er det håp! Les deg opp før søndagens kamp mot Strømsgodset.

Annonse:

Brann tar i mot Strømsgodset i Eliteseriens 28. runde. Kampen spilles søndag 4. november klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Pluss og Eurosport Player.

K P
1 Bodø/Glimt 0 0
2 Brann 0 0
3 Fredrikstad 0 0
4 HamKam 0 0

Etter tapet mot Rosenborg forrige helg er det ingenting som er bedre enn å komme seg raskt opp på hesten igjen. Et Stadion i flomlys en sen høstkveld er noe av det vakreste verden har å by på, og på søndag får vi en ny sjanse til å oppleve det.

Det blir en viktig kamp i begge ender av tabellen. Brann er på medaljejakt mens Godset bare er to poeng over kvalikplassen og langt fra sikret spill i Eliteserien neste år.

Brann har godt tak på Strømsgodset på Stadion. Siden 1968 har de røde tatt i mot drammenserne 29 ganger i Bergen og vunnet 18 av dem. Godset har bare vunnet tre ganger på Stadion og åtte har endt uavgjort.

I fjor sendte Brann dem tilbake til Østlandet med tre mål i sekken. Kristoffer Barmen, Jakob Orlov og et selvmål av Lars Vilsvik sørget for en 3-0-seier til Brann. I det omvendte oppgjøret på Marienlyst tidligere i år sørget et sent mål av Kristoffer Barmen for 1-1.

Siste fem kamper mot Strømsgodset på Stadion (I Eliteserien):

  • 2017: Brann - Strømsgodset 3-0 Barmen, Orlov, Selvmål
  • 2016: Brann - Strømsgodset 1-0 Vega
  • 2014: Brann - Strømsgodset 0-1 Kovacs
  • 2013: Brann - Strømsgodset 1-1 Huseklepp
  • 2012: Brann - Strømsgodset 1-2 Barmen

Formen vår på hjemmebane er ikke særlig god for tiden, forrige seier kom i begynnelsen av september da Ranheim ble slått 1-0. Etter dette har Brann møtt Sandefjord, Lillestrøm og Rosenborg uten å gå seirende av banen. Godset har på sin side bare vunnet to av 13 bortekamper i år og må klare å snu på dette om de vil unngå å spille kvalik og i verste fall rykke ned.     

Det kunne blitt gjensyn med Marcus Pedersen på Stadion, men er ute med skulderskade og blir neppe spilleklar til søndag. 

Kampens dommer er Tore Hansen fra Feda IL. Han er dommeren med færrest kamper i år av dommerne i Eliteserien. Kamputfallene i de elleve kampene han har dømt har vært fem seirer til hjemmelaget, to uavgjorte og fire seirer til bortelaget. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann sliter Ludcinio Marengo fortsatt med en kneskade. Samuel Sahin-Radlinger er tilbake i trening etter syv ukers avbrekk og kan være aktuell i troppen.  

Fredrik Haugen er tilbake fra sin suspensjon.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon.

Hos Godset er Marcus Pedersen ute med en skulderskade og Francisco Júnior er småskadet.

Neste hjemmekamp er søndag 24. november klokken 18.00 mot Odd. Det er årets siste kamp. Bli med! 

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: