Før kampen: Brann - Fredrikstad

La det bli kok! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Fredrikstad.

Annonse:

Tekst: Anders Hønsi. Toppbilde: Bjørn Erik Nesse.

Brann møter Fredrikstad på Stadion i den 7. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles lørdag 21. mai klokken 20.00, og billetter kjøpes her. Kampen vises på Max, Discovery+, TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Årets 17. mai kunne ikke vært en større kontrast enn fra fjorårets korona-regn-og-drit-dag. Koket på tribunen dagen før fortsatte i hovedprosesjonen, og guttene og jentene fikk sin fortjente hyllest av euforiske bergensere i solsteiken etter starten på sesongen. 

Etter at Frederik Børsting, Mathias Rasmussen og Niklas Castro sørget for 3-0-seier mot Sandnes Ulf er vi på 2. plass på tabellen, fem poeng bak Mjøndalen som har en kamp mer spilt. Fredrikstad har på sine seks kamper i sesongstarten bare tapt bort mot Mjøndalen, og har vunnet sine seneste kamper mot henholdsvis Skeid og Sandnes Ulf. Vinner vi havner de seks poeng bak oss, vinner de har de like mange poeng som oss. La oss håpe koket fortsetter fra tribunen og at guttene leverer tilsvarende på banen på lørdag. 

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Siden den første seriekampen mot Fredrikstad 1951 har vi spilt 52 kamper mot gjengen fra Plankebyen, der Brann har vunnet 19, tapt 20 og spilt 13 uavgjort. I nyere tid har vi hatt et veldig godt tak på dem, og spesielt på Stadion. Vi har vunnet fire av de fem seneste kampene mot dem og forrige gang vi møtte dem i Bergen ga vi oss ikke før det sto 5-1 på resultattavlen.  

Fem seneste oppgjør mot Fredrikstad:

2015: Brann - Fredrikstad 5-1 Grønner x2, Huseklepp, Lie Skålevik, Barmen
2015: Fredrikstad - Brann 1-1 Huseklepp
2012: Fredrikstad - Brann 3-4 Ojo, Huseklepp, Larsen, Selvmål
2012: Brann - Fredrikstad 2-0 Mar Sævarsson, Bentley
2011: Fredrikstad - Brann 0-2 Guastavino, Ojo 

Skader og suspensjoner

Brann har ingen suspensjoner, og det er bare to spillere som er ute med skader. Det er Fredrik Pallesen Knudsen og Markus Olsen Pettersen. Resten av spillertroppen er skadefri.

Neste kamp er dypt inne i de østlandske skoger borte mot Kongsvinger, og spilles torsdag 26. mai klokken 18. Neste hjemmekamp er mot Mjøndalen, og billetter kjøpes her.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: