Før kampen: Brann - FK Haugesund

Vest mot vest! Les deg opp om alt du trenger å vite før lørdagens derby mot FK Haugesund.

Annonse:

Brann tar imot FK Haugesund til et heidundrandes vestlandsderby i Eliteseriens 24. runde. Kampen spilles lørdag 7. november klokken 20.30 og vises på TV Norge og Dplay.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
Det ble ikke kokalele i Sandefjord, men halleluja så deilig det var å se Fredrik Haugens gudebenådete fot sette inn 3-3-målet med kampens siste spark på ballen. Vi er nå seks poeng foran Start, som ligger på kvalifiseringsplassen. Ingen seiere og kun fire poeng på de siste åtte kampene er ikke akkurat manna fra himmelen og plasserer oss på bunn av formtabellen. Heldigvis skal de siste bli de første, og ingenting hadde gledet et utslitt Brann-hjerte mer enn tre poeng mot Connys engler på lørdag. 

Vi trives mot FK Haugesund på Stadion. Og utenom to hjemmetap på rappen i 2013 og 2014 har vi tatt poeng i samtlige kamper på Stadion mot haugalendingene. Vi vant også 2-1 i det motsatte oppgjøret i Haugesund tidligere i år etter mål av Robert Taylor og Daniel Pedersen.  

Siste fem kamper mot FK Haugesund på Stadion:

  • 2019: Brann - FK Haugesund 0-0
  • 2018: Brann - FK Haugesund 1-1: Barmen
  • 2017: Brann - FK Haugesund 3-1: Heltne Nilsen, Børven x2 
  • 2016: Brann - FK Haugesund 1-0: Lie Skålevik
  • 2014: Brann - FK Haugesund 1-3: Orlov

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Amer Ordagic, Markus Pettersen, Ole Martin Kolskogen og Mikal Berg Kvinge ute. Kristoffer Barmen er tilbake fra suspensjonen som holdt ham ute fra kampen mot Sandefjord. 

FK Haugesund kan velge fra en helt skadefri tropp.

Etter en liten landslagspause neste helg reiser vi til Lerkendal for å møte Rosenborg søndag 22. november klokken 20.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: