Før kampen: Aalesund - Brann

Alle gode ting er tre vestlandsderbyer på rad! Vi fyrer i gang Nystemten og håper at alle poengene blir med tilbake til Bergen.

Annonse:

Brann tar turen til Ålesund for å møte en gjeng med tangotrøyer i Eliteseriens 3.runde. Kampen spilles onsdag 24. juni klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Dplay.

Det er ikke direkte vondt å være bergenser om dagen. Solen skinner fra morgen til kveld i Nordens paradis, og vi har full pott med to vestlandskalper av to mulige. Det eneste som mangler er å være på Stadion eller bortetur, og gaule. 

K P
4 Odd 8 13
5 Brann 8 13
6 Strømsgodset 8 12
7 Rosenborg 7 11

Viking fikk med seg et ørlite 0–3-tap i bagasjen hjem til Stavanger på søndag. Jeg sliter med å velge hva som var deiligst av Ali sitt revolusjonerende keeperspill (småforelsket i den mannen), Dauoda sitt mål, Gilbert sitt mål, Erlend sitt mål eller et visst panenka-forsøk. Det ble en ekstra sukkerbit i kveldsteen for å si det sånn. Det er ikke så vanskelig å gire seg opp til et nytt vestlandsoppgjør, denne gangen mot Aalesund i Aalesund.

Aalesund har ikke fått en ønskestart på årets sesong. Et 1–4-tap i premieren mot Molde og 2–7 i sekken mot Kristiansund har ikke gitt grobunn for optimisme. Vi vet allikevel at det var et solid lag som rykket opp til Eliteserien, men håper de venter litt til med å finne formen. 

Historisk sett har Aalesund et lite tak på oss på Color Line Stadion og Kråmyra (Aalesunds tidilgere hjemmebane). I løpet av tolv kamper har Aalesund vunnet seks, tre har endt uavgjort og vi har vunnet tre. Vi må alliekvel tilbake til 2012 for å finne forrige gang de slo oss, og Brann har ni kamper på rad uten tap mot tangotrøyene. I 2016 vant vi begge oppgjørene og i 2017 endte begge uavgjort.   

Siste fem kamper mot Aalesund:

  • 2017: Aalesund - Brann 3-3 Orlov, Barmen x2
  • 2017: Brann - Aalesund 1-1 Selvmål
  • 2016: Brann - Aalesund 6-0 Acosta, Heltne Nilsen, Huseklepp, Karadas x2, selvmål.
  • 2016: Aalesund - Brann 1-2 Johansen, Karadas
  • 2014: Brann - Aalesund 1-0 Orlov

Skader og suspensjoner 

Brann har en del småskader. Håkon Opdal er ute med et hovent kne og Jon-Helge Tveita ute med en ankelskade. 

Hos Aalesund er Fredrik Carlsen, Jordon Mutch, Erikson Lima og Torbjørn Agdestein ute. Hombert Fridjonsson er småskadet, men sannsynligvis spilleklar. 

Førstkommende søndag kommer skinnvester og barter på besøk til Stadion. Kampen mot Rosenborg starter klokken 20.30.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: