Fikk tildelt hedersmerke på årsmøtet

Avtroppende styreleder Eivind Lunde (72) og Per A. Pettersen (81) fikk utdelt Branns hedersmerke under kveldens årsmøte.

Annonse:
  • Toppbildet var da styreleder Birger Grevstad overleverte hedersmerket til avtroppende styreleder Eivind Lunde. 

Gjennom Branns historie har 109 personer blitt tildelt klubbens hedersmerke. Lunde og Pettersen blir nummer 110 og 111 i rekken. Brann hedersmerke kan «tildeles medlemmer som har bidratt vesentlig til klubben, sportslig, administrativt eller på annen måte, normalt over lengre tid. Kandidater til hedersmerket har gjennom sin innsats fremstilt seg som et godt forbilde. Hedersmerket skal også kunne være en anerkjennelse til dem som ikke selv søker oppmerksomhet eller i kraft av posisjon automatisk og naturlig får det.

Branns hedersmerke er primært rettet mot frivillig innsats. I spesielle tilfeller kan også personer som har vært ansatt i klubben være kandidater, men da ventes det en ekstraordinær innsats ut over det som jobben innebærer.»

Eivind Lunde

Har vært styreleder de siste seks årene. Det er en av de lengste periodene i Branns historie. 

Lunde har bidratt til å rydde opp i en økonomi der klubben var meget ille ute. I hans periode har Brann rykket opp fra OBOS-ligaen, tatt to medaljer, bygget ny tribune og blitt en langt mer profesjonell organisasjon.

– Det var utrolig stort. Det står høyt i Brann og jeg føler meg beæret, sier Lunde. 

Alle innehaverne av Branns hedersmerke.

Per A. Pettersen

Pettersen er en av få i Branns historie som står med to seriemesterskap for klubben. Han var med på laget som tok gull i 1962 og 1963. Totalt ble det 138 seriekamper for A-laget. Han er også kretsmester for Brann, både som juniorspiller og i veteranklassen.

I begrunnelsen for utdelingen står det at «hans deltakelse, engasjement og hans meritter for klubben, gjennom et langt liv er det som kan betegnes som et ekstraordinært tilfelle.»

Selv om han har passert 80 år er han fremdeles aktiv i Tirsdagsgjengen og Gamle Brann.

Per A. Pettersen var ikke tilstede på årsmøtet fysisk og vil få Hedersmerket overlevert ved en senere anledning. 

Vi gratulerer!

Per A Pettersen
Annonse fra Eliteserien: