Utnevnt til æresmedlem på årsmøtet

Arild Clausen (79) ble utnevnt til Branns 28. æresmedlem i historien under kveldens årsmøte.

Annonse:

Etter enstemmig forslag fra styret kan årsmøtet innvotere som æresmedlemmer personer blant medlemmene som har ytet klubben særskilt stor tjeneste. Tildeling skal kun skje i ekstraordinære tilfeller. Det kreves ¾ flertall blant de stemmeberettigede på årsmøtet for at æresmedlemskap kan stadfestes.

Clausen er Norgesmester for junior med Brann i både 1958 og 1959, samt seriemester med A-laget i 1962. Han står registrert med 53 kamper for A-laget. Han var med på oppstart av Brann Old Boys i 1973 og vært kretsmester med dette laget flere ganger. Han var også i en periode trener og leder for klubbens småguttelag.

Arild er regnskapsutdannet av yrke og han er fremdeles brukt og har vært brukt i en rekke utvalg både i regi av klubb og Hordaland Fotball fotballkrets.

I Hordaland Fotballkrets har han vært formann og medlem av mange komitéer. Han har vært regnskapsfører i kretsen og en rekke år vært formann og medlem i valgkomiteer og kontrollkomiteer. Pr. dags dato er han også medlem av kretsens valgkomite.

Både i klubb og krets har Arild deltatt i komiteer og utvalg de siste 35 – 40 år.

I SK Brann har han vært medlem både i valgkomite og kontrollkomite i mange år. Videre har han vært brukt som regnskapsfører over lang tid i Gamle Brann og han var med på å starte opp, da klubben meldte inn Old Boys lag i 1973. I dag er han regnskapsfører for Gamle Brann.

– Dette var helt uventet og fantastisk stort, sa en rørt Clausen til Brann.no.

Fra før var det 27 personer som har blitt utnevnt til æresmedlem i Brann. Den siste var Trond Mohn i 2018.

Se oversikt over alle æresmedlemmene: https://historie.brann.no/aeresmedlemmer/

Annonse fra Eliteserien: