Før kamp: Brann - FK Haugesund

Les deg opp før 16. mai-kampen mot FK Haugesund!

Annonse:

Brann tar i mot FK Haugesund til et skikkelig vestlandsderby i den 10. serierunden. Kampen starter klokken 18.00 og vises på Eurosport 1 og Eurosport Player.

I fjor ble FK Haugesund beseiret i begge møtene i Eliteserien. På Stadion sørget to mål av Torgeir Børven og et av Sivert Heltne Nilsen for at de hvite og blå ble sendt hjem til Rogaland med 3-1 i sekken.

I Haugesund fikset Kristoffer Barmen, Vito Wormgoor og Torgeir Børven en fin 3-2-seier og tre poeng med til hjem til Bergen.

Foruten to tap på rappen i 2013 og 2014 har Brann hatt et godt tak på araberne på Stadion. Totalt har lagene møttes ti ganger i Bergen og står med seks seirer, to uavgjorte og to tap.    

K P
1 Brann 9 25
2 Rosenborg 9 18
3 Haugesund 9 17
4 Ranheim TF 9 17

Brann er fremdeles ubeseiret og har vunnet utrolige syv kamper på rad.

FK Haugesund ligger på 3. plass på tabellen og har også vist lovende takter den siste tiden. De har ikke tapt på fire kamper og på årets fem første bortekamper har de vunnet tre, spilt én uavgjort og bare tapt mot hjemmesterke Ranheim.

Dommer i kampen er Espen Eskås fra Bækkelaget. Han har dømt seks kamper i Eliteserien til nå i år og delt ut 18 gule kort. Det har også bare blitt en hjemmeseier i de kampene han har dømt. La oss håpe antallet hjemmeseirer blir doblet og at han ikke behøver å dra frem for mange kort på Stadion i kveld.

På fotballens nasjonaldag har vi altså en skikkelig godbit å se frem til. Et utsolgt Stadion badet i solskinn, tabelltopp mot 3. plass, vestlandsderby og 16. mai!

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2017: Brann - FK Haugesund 3-1: Heltne Nilsen, Børven x2 
  • 2016: Brann - FK Haugesund 1-0: Lie Skålevik
  • 2014: Brann - FK Haugesund 1-3: Orlov
  • 2013: Brann - FK Haugesund 0-1 
  • 2012: Brann - FK Haugesund 3-2: Askar x2, Nordkvelle

Gjensyn med Bergen 

Fredrik Pallesen Knudsen er bygutt, oppvokst på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. 

Han var kaptein for Branns juniorlag og ledet dem til NM-gull i 2014. Brann kunne heve pokalen i Telenor Arena etter 3-2-seier mot Lillestrøm.

På A-laget til Brann endte han med ti kamper i serien og to i cupen. I FK Haugesund har han vært en viktig brikke i forsvaret til Eirik Horneland og Co. Den siste tiden har han imidlertid slitt benken i en del kamper etter at laget forsterket seg på midtstopperplass.  

Henrik Kjelsrud Johansen treffer også gamle kjenninger. Han spilte to sesonger i FK Haugesund tilbake i 2012-2013, men fikk ikke mye spilletid. Han endte opp med ett mål på 23 kamper (mange som innbytter) for de hvite og blå.

Skader og potensielle suspensjoner

Hos Brann er Taijo Teniste definitiv ute etter den stygge smellen han fikk mot Start. Ruben Kristiansen har fortsatt lysketrøbbel og er heller ikke med. Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen fikk også noen smeller mot Start og har vært usikre denne uken.

Både Barmen og Heltne Nilsen har også tre gule kort til nå i Eliteserien og er de Brann-spillerne som bare er ett gult kort unna karantene.

Hvem som spiller får publikum vite når Brann.no offentliggjør lagoppstillingen klokken 16.45.

FK Haugesund har skader på midtbanespillerne Marko Cosic og Benjamin Karamoko.

Rundens Fantasy-tips

Brann-spillerne fortsetter å levere sterkt i Fantasy. Mot Start fikset Steffen Lie Skålevik mål, samtidig som forsvaret vårt sanket haugevis av poeng ved å holde nullen.

Brann går inn i en potensielt tøff periode med hjemmekampen mot FK Haugesund, før vi skal opp mot Lillestrøm og Rosenborg på bortebane. Vi tror likevel et Bergen badet i solskinn med et fullsatt Stadion vil gi god uttelling for alle oss med Brann-spillere på laget denne runden. 

Den spilleren som må inn på laget ditt, er han vi også anbefalte forrige runde; Steffen Lie Skålevik. Han er rett og slett i superform og har en poengfangst på 5-13-1-13-9 de fem seneste kampene.

Han er fattige to poeng bak Marcus Pedersen, og den nest mest verdifulle angriperen på spillet. I tillegg til å være i form har han også erfaring i å avgjøre mot FK Haugesund, noe han gjorde så sent som i 2016 i 1-0-seieren på Stadion.  

Fra FK Haugesund er det to spillere som peker seg ut som interessante alternativer. Babajide David Akintola er midtbanespilleren i Eliteserien med flest poeng på Fantasy med 58 poeng. Han har vært solid i hele år og plukket jevnt og trutt med poeng og er et relativt rimelig alternativ (6,5 millioner). 

Frederik Gytkjær er, som sin bror, en målfarlig herremann og har puttet fire mål til nå i år. Han er sammen med Lie Skålevik og Kristiansunds Daouda Bamba veldig gode alternativer på topp i laget ditt, til en god pris.

Vi håper ingen FK Haugesund-spillere leverer akkurat denne runden, men de kan være verdt å følge med på i tiden fremover. 

Neste hjemmekamp er 10. juni mot Vålerenga. Vest mot øst, alle mann på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: