Enda et Brann-lag vant seriegull

Med bare ett tap i årets sesong ble Branns veteranlag over 60 år seriemestre i 2022.

Annonse:
  • Lagbilde av V60-laget. Flesteparten har tidligere spilt for Brann, og alle er frivillige på Stadion under Branns kamper. Vil du bli frivillig på Stadion? Les mer her. 

– Det er andre året på rad at vi vinner, sier Brann-legende og forman for oldboys-lagene i Brann, Helge Karlsen. 

På sesongens 14 kamper ble det bare ett tap, og laget scoret solide 104 mål. Fra før i år har Branns herrelag vunnet OBOS-ligaen, Brann 2 vant tredjedivisjon og kvinnelaget vant både serien og cupen. 

Karlsen forklarer at mye av suksessen til V60-laget ligger i god "ungdomsrekruttering". 

– Tidligere var vi flest 70- til 80-åringer. Nå har vi fått inn flere som er 60-årene, og de er jo topptrente, sier Karlsen. 

Med bare ett tap ble det en komfortabel seier i serien. Men laget har hatt utfordringer med terminlisten. Flere av motstandere har ikke alltid klart å stille lag på de oppsatte kamptidspunktene, og for V60-laget har det ikke vært mulig å spille kamper når Brann har spilt hjemmekamper i OBOS-ligaen. Hele laget er nemlig frivillige kampene på Stadion, der de er verter og vakter. 

Noen kjappe søk på Google gir ikke treff på andre fotballkretser som har seriespill for V60. 

– Du må sjekke dette. Men jeg tror ikke det er flere, at serien i Bergen er den eneste. Så da er vi vel egentlig Norgesmestre? Det kan du godt skrive, sier Karlsen lattermildt. 

Annonse fra Obos-ligaen: