Enda en klubbrekord og ny seier

Start ga Brann tøff kamp, men klarte ikke å stoppe seiersrekken. Den er nå på ni seire på rad i serien og 12 i obligatoriske kamper. 2–0 seieren sikret nok en klubbrekord.

Åpningsminuttene på Sparebanken Sør Arena bølget spillet frem og tilbake, men etter åtte minutter kunne de rundt 1000 supporterne på bortefeltet juble. Mathias Rasmussen ble spilt fri på 16 meter. Han vendte opp og banket ballen i krysset til 1–0.

Brann skapte flere småfarligheter etter scoringen, men Start prøvde seg på kontringer. Jonatan Braut Brunes var nære på med hodet etter knappe 20 minutter. Mathias Dyngeland reddet mesterlig.

Etter 25 minutter kunne Mathias Rasmussen ha scoret sitt andre for dagen, men langskuddet ble mesterlig slått over til corner.

Resten av omgangen var jevnspilt, og det hadde ikke vært ufortjent om Start scoret. Men det sto 1–0 til Brann midtveis.

Etter hvilen var Start nære utligningen etter få minutter, men nok en gang var Dyngeland i veien.

Men akkurat i det Start var på vei å ta litt over kampen, kom Branns andre scoring. Det høyre presset førte til en gjenvinning på circa 20 meter som havnet hos Niklas Castro. Han la ballen elegant i lengste hjørnet til 2–0.

Seieren var Branns niende på rad i serien, og den 12. på rad i en obligatorisk kamp (serie+cup). Det er ny klubbrekord. Den tidligere rekorden på elleve seire på rad i obligatoriske kamper har stått siden 1956/57. Det er Branns andre klubbrekord i seire på rad denne uken, mot Bryne ble rekorden på seire på rad i serien slått.

Neste kamp er hjemme mot Stabæk allerede på søndag, 10. juli klokken 15.00. Kjøp din billett til toppkampen her. Etter kampen kan man møte spillerne for autografer og selfies utenfor Stadion.

Start–Brann 0–2 (0–1)

0–1: Mathias Rasmussen (8.)
0–2: Niklas Castro (60.)

OBOS-ligaen runde 13. Sparebanken Sør Arena. Tilskuere: 6238. Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad Abildsø SK. Gult kort: Mathias Rasmussen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Møller Wolfe (Fredrik Pallesen Knudsen fra 87.) - Mathias Rasmussen (Felix Horn Myhre fra 61.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes - Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 61.), Bård Finne (Aune Heggebø 61.), Niklas Castro (Niklas Jensen Wassberg fra 80.).