Drømmedebut for Aune (16)

Fire minutter ut i A-lagsdebuten for Brann kjempet Aune Heggebø ballen i mål.

Annonse:

16-åringens scoring må være blant de raskeste scoringene fra en debutant i Brann-drakt. At scoringen ikke hadde betydning for resultatet, gjorde ikke gleden mindre for den unge spissen.

- Det var kjempegøy! En kjempedeilig følelse, forteller han når kampen er over og han får sjansen til å kjenne litt på godfølelsen.

Han innrømmer at debuten var spesiell:

- Det kribler litt ekstra i magen når du spiller for A-laget til Brann. Og i tillegg scorer, sier den sterke spissen etter innhoppet i cupkampen mot Sandviken.

Kjempet inn målet

Målet kom på stillingen 5-1 til Brann med drøyt timen spilt. Aune Heggebø var nettopp kommet inn for tomålsscorer Henrik Kjelsrud Johansen. Fire minutter senere jaget han en ball i bakrom før han sterkt holdt borte en forsvarer og satte ballen kaldt forbi keeper og i mål.

Så ble han omfavnet av en smilende Daniel Braaten, veteranen med over 50 A-landskamper for Norge.

Saken fortsetter under bildet av Aune Heggebø:

Heggebø hadde kun et fåtall kamper for Brann 2 bak seg da Lars Arne Nilsen ga 16-åringen sjansen i en offisiell A-kamp for Brann.

- Jeg har vært med på én A-lagstrening før. Det var godt å få prøve seg. Jeg vil ikke spekulere for mye, men det store målet er å få bli fast på Brann. Jeg ønsker hovedsaklig å spille og utvikle meg på Brann 2, så får vi se veien videre, sier en ydmyk Aune Heggebø.

Flere debutanter

Det var ikke bare Aune Heggebø som kunne gå fornøyd av banen. Også Nicholas Marthinussen, Jonas Fredriksen, Andreas Mjøs og Eirik Moldenes fra U-gruppen debuterte.

Marthinussen fant Daniel Braaten med et nydelig innlegg som førte til 3-0 i 1. omgang.

- Det var deilig å få debuten. Jeg har vært med i pre-season, men det var godt å få en offisiell kamp. Det er noe jeg lenge har jobbet hardt for og hatt som mål, forklarer Nicholas Marthinussen.

Saken fortsetter under bildet av Nicholas Marthinussen:

Han foretrekker egentlig å spille midtstopper, men gjorde seg absolutt ikke bort på en uvant posisjon på venstrebacken. Han trivdes godt å spille med rutinerte Azar Karadas ved siden av seg.

- Det er bare positivt og motiverende. Han har mye erfaring og jeg får mange råd som jeg kan jobbe videre med for å utvikle meg til en bedre fotballspiller. Jeg synes jeg og laget løste kampen greit. Vi kontrollerte spillet på en grei måte, sier Marthinussen etter kamp.

Lørdag er Stabæk motstander i Eliteserien klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: