Sandviken Brann Marengo Vega Orry

Seks mål - og enkelt videre i cupen

Det ble en målrik og underholdende kamp da Brann slo Sandviken 6-1 og sikret cup-avansement.

Brann stilte med et nytt lag da de gjestet Sandviken i 1. runde av årets NM. Det tok likevel ikke lang tid før første scoring ble satt inn bak hjemmelagets keeper Even Storheim.

Ludcinio Marengo gjorde et glimrende forarbeid på venstrekanten før Deyver Vega bredsidet inn kampens første scoring allerede etter syv minutters spill. Det skulle bli mer moro fra bortelagets side da Henrik Kjelsrud Johansen noterte seg for sin første Brann-scoring etter 25 minutters spill.

Igjen var Marengo god og slo en flott ball til kveldens høyrekant Daniel Braaten. Veteranen møtte på bakerste og la ballen uselvisk tilbake til Kjelsrud Johansen på åpent mål. Gjøvik-karen har sikkert scoret penere mål, men det gjorde sikkert godt å åpne målkontoen.

Braaten satte selv inn 3-0 etter 32 minutter. Denne gangen var det unggutten Nicholas Marthinussen som sto for forarbeidet. Kjelsrud Johansen økte til 4-0 ett minutt før halvtid. Brann kunne da gå til pause med en bunnsolid ledelse.

2. omgang ble mindre fartsfylt og underholdende, i hvert fall sett med Brann-øyne. Martin Andersen Grøttå reduserte til 1-4, men allerede minuttet etter svarte Brann. Peter Orry Larsen kom seg nydelig fri på venstresiden. Han sendte ballen på tvers mot en fullstendig umarkert Vega, som enkelt satte inn sitt andre mål for kvelden.

16-åring avsluttet målfesten

Brann satte inn flere unggutter fra Akademiet mot slutten av kampen. En av disse fikk æren av å avslutte målfesten. I det 65. minutt sendte Jonas Grønner ballen mot bakrommet til Sandviken. Branns yngste spiller, Aune Heggebø, som fremdeles ikke har fylt 17 år, jaget og kriget til seg ballen før han satte den til side for keeper og i mål.

En fin debut for 16-åringen!

Resten av oppgjøret ble ganske bedagelig for begge lag. Sandviken ga seg ikke, men var aldri i nærheten av å true elitemotstanderen.

Følgende spillere fikk sin første A-kamp: Amer Ordagic, Jonas Fredriksen, Nicholas Marthinussen, Andreas Mjøs, Aune Heggebø og Eirik Moldenes.

FAKTA

Sandviken - Brann 1-6 (0-4)

NM 1. runde. Stemmemyren. 1110 tilskuere. Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball. Gult kort: Jonas Grønner (Brann).

0-1: Deyver Vega (7.)
0-2: Henrik Kjelsrud Johansen (25.)
0-3: Daniel Braaten (32.)
0-4: Henrik Kjelsrud Johansen (44.)
1-4: Martin Andersen Grøttå (58.)
1-5: Deyver Vega (59.)
1-6: Aune Heggebø (65.)

Sandviken (4-3-3): Even Storheim - Eirik Haugen Tveit, Julian Smørdal, Bjørnar Aastvedt, Dennis Marøy - Iver Stenberg Skaar, Mathias Hove Zimmer (Ivar Svendal Aase fra 67.), Lars Dalstø (Morten Kvist fra 57.) - Karsten Østerbø (Helge Mehammer fra 76.), Martin Andersen Grøttå, Erik Raknes Forthun.

Brann (4-3-3): Markus Pettersen - Jonas Fredriksen, Jonas Grønner, Azar Karadas, Nicholas Marthinussen - Deyver Vega, Amer Ordagic, Peter Orry Larsen (Andreas Mjøs fra 68.) - Daniel Braaten, Henrik Kjelsrud Johansen (Aune Heggebø fra 61.), Ludcinio Marengo (Eirik Moldenes fra 71.).