Brann skal delta i e-fotballigaen

I dag ble nyheten om at norsk fotball lanserer egen e-fotballiga lansert. Brann er med!

Annonse:

Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA fra EA Sports. Navnet på den norske ligaen blir eSerien, og kampene skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay. Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series som leder til FIFA eWorld Cup. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

Slik spilles eSerien

Serien starter 9. april med et gruppespill der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, der hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Brann lanserte sin egen satsing på e-sport tidligere i vinter og stiller selvsagt med eget lag når eSerien dras i gang neste måned.

- Vi ser virkelig frem til å møte konkurrentene våre på en helt ny arena. Vi har allerede signert landslagskaptein Anders Rasmussen, og sammen med han ser vi frem til å bygge opp et og lag og ta ut potensialet som finnes i e-sport, sier kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz.

Hun tror e-sport vil gjøre flere unge interessert i Brann. Det gir også nye kommersielle muligheter:

- Med deltakelse i eSerien dukker det opp helt nye muligheter for våre samarbeidspartnere. Per i dag har vi ingen partnere med på laget, men vi er i dialog med noen spennende aktører. Ingenting er fastsatt, så her finnes det muligheter dersom andre ønsker å vite mer, sier Schutz.

Brann kommer snart til å presentere enda en e-sportspiller.

Følgende klubber er med fra sesong nummer én i eSerien:

Brann
Ham-Kam
Kristiansund
Kongsvinger
Lillestrøm
Nest-Sotra
Mjøndalen
Odd 
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sarpsborg 08
Start
Stabæk
Strømsgodset
Tromsø
Viking
Vålerenga

Det er etablert en egen webside for eSerien. Sjekk den ut.

Ønsker du å være oppdatert på det som skjer i Brann, motta vårt gratis nyhetsbrev.

Annonse fra Eliteserien: