Brann først ut i Eliteserien 2018

Eliteserien 2018 starter med lørdagskamp mot nyopprykkede Ranheim. På bortebane.

Annonse:

Dette ble klart da spilleplanen for Eliteserien ble offentliggjort tirsdag. Samtlige kamper er plassert, og for runde 1 til og med 16 er endelig spilledag med bane, klokkeslett og TV-kanal allerede fastsatt.

For runde 17 til 30 er motstander og bane endelig, men kampene har foreløpig ikke fått en bekreftet spilledag. Det skjer først når rettighetshaver Discovery gjør sine valg utpå sommeren.

Serieåpningen for Branns del blir lørdag 10. mars klokken 18.00. Motstander blir altså Ranheim. Så spilles resten av runde 1 søndag og mandag.

Haugesund på 16. mai

Av store stadionkamper som vi kan glede oss spesielt til fremstår 16. mai-kampen mot FK Haugesund som en godbit. Det er også verd å merke seg at sesongen avsluttes med tre hjemmekamper (Rosenborg, Strømsgodset, Odd) og bare én bortekamp (Kristiansund) på de fire siste rundene.

De som skal planlegge sommerferien kan allerede nå merke seg at etter hjemmekampen mot Molde 1. juli skal det ikke spilles seriekamp på Stadion før Start kommer på besøk den første helgen i august.

Første hjemmekamp er mot nyopprykkede Bodø/Glimt. Den kampen er satt opp søndag 18. mars klokken 18.00. Daglig leder Vibeke Johannesen forteller at Brann håpet på to bortekamper i serieåpningen grunnet byggeprosessen på Fjordkraft, men det ble ikke innvilget. 

- Sportslig og kommersielt er det vedtatte oppsettet helt greit. Dersom Fjordkraft-prosjektet går som planlagt er vi er midt i rivingen på dette tidspunktet og avhengig av at Stadion blir sikkerhetsmessig godkjent til å arrangere kamp 18. mars. Hvis ikke må vi gå i dialog med Norges Fotballforbund og be om utsettelse av Glimt-kampen, forklarer Johannesen.

Sportssjefen gleder seg

Sportssjef Rune Soltvedt hadde så vidt rukket å se på spilleplanen da den ble offentliggjort tirsdag. Han påpeker at serieåpning mot to nyopprykkede lag blir alt annet enn enkelt.

- Lagene som er nye i divisjonen kommer med en enorm entusiasme, så dette blir knalltøft, kommenterer han.

Så innrømmer Soltvedt at serieavslutningen ser enormt spennende ut:

- Dersom vi er med i medaljekampen med noen få runder igjen, slik vi var i år, vil en avslutning med hjemmekamper i tre av de fire siste rundene bli skikkelig snadder for publikum, synes han.

Se hele spilleplanen for Eliteserien med TV-kamper her

Kjøp partoutkort

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: