IMG_9766

Starter Brann 2 på kvinnesiden

Fra 2024 stiller Brann med et andrelag på kvinnesiden og klubben har søkt om å få starte i 3.divisjon. Innen sesongstart 2026 skal Brann ha tre jentelag i Brann-Akademiet, i tillegg til Toppserie-laget.

Annonse:

– De siste 12 månedene har vi utredet hvordan fremtidig spillerutviklingsmodell for jenter skal se ut i SK Brann. Vi har vurdert ulike modeller opp mot blant annet lisenskriterier fra NFF og UEFA, ivaretagelse av gode utviklingsmiljøer i breddeklubbene, kvalitet i spillerutviklingen og at vi må ta jenter og deres ambisjoner på alvor på lik linje med guttene, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

Brann vil ha andrelaget på kvinnesiden etter samme modell som Brann 2 på herresiden, der laget blir en del av Brann-Akademiet.

– I fremtiden ønsker vi en tilnærmet lik modell for gutter og jenter i Brann-Akademiet, da vi mener dette er det beste for å gi begge kjønn like muligheter til å nå sitt potensial og sine ambisjoner. For i SK Brann er gutter og jenter like verdifull. Vi legger listen høyt og vil satse hardt på vårt utviklingsarbeid, sier Kalvenes.

NFF jobber med å utforme nye lisenskriterier for spill i Toppserien. Foreløpige signaler peker mot at kravet blir at klubber må ha minst tre lag for spillere i alderen 12-21 år for å få lisens.

Brann kunne valgt å starte med tre lag, fra 2024, men valget falt på å gjøre det gradvis over flere år.

– Årsaken er at vi ønsker en mykere tilnærming til rekruttering av unge jenter fra lokalfotballen. Ved å bruke to til tre år på denne oppbyggingen, kan både vi og lokalfotballen lære av erfaringer underveis og vi unngår at et 30-talls jenter må bytte klubb til Brann allerede denne vinteren, forklarer Kalvenes.

Med bakgrunn i dette, vil SK Brann søke NFF om dispensasjon fra lisenskriteriene og vise til en tydelig handlingsplan for hvordan og når vi skal nå tre lag.

For at laget skal være klar til sesongoppkjøring på nyåret trenger Brann å rekruttere 15-18 spillere i alderen 15-19 år gjennom høsten og vinteren.

– Dette vil selvfølgelig påvirke mange klubber og jenter i lokalfotballen ved at vi vil ønske en overgang til Brann. Vi håper virkelig at vi kan ha en god dialog med klubber, spillere og foreldre for å gjøre prosessen så god som mulig for alle parter, sier Kalvenes.

Styrets vedtak lyder som følger: 

Sportsklubben Brann skal fra 2024-sesongen for første gang ha et jentelag i Brann-Akademiet og innen sesongstart 2026 skal klubben ha minst tre jentelag i Brann-akademiet. At SK Brann nå bygger spillerutviklingsstrukturer for jenter inn i Brann-akademiet i tillegg til Kniksen-akademiet, er en milepæl for jentefotballen i Bergen og i Branns historie.

Annonse fra Eliteserien: