Azar Karadas blir trener

Azar Karadas har signert en treårskontrakt med Brann og blir trener i Brann-akademiet.

Annonse:

Karadas starter umiddelbart i sin nye jobb, og skal ha sin rolle rundt Brann 2 og trener Roger Naustan. 

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Roger og resten av teamet i akademiet. Jeg er veldig glad og stolt over å få lov til å starte min profesjonelle trenerkarriere i Brann. I mange år har jeg vært dugnadstrener, som har vært givende på sin måte, men dette er et stort steg opp og noe jeg gleder meg veldig til, sier Karadas til brann.no. 

38-åringen kom til Brann som spiller første gang helt tilbake i 1999 og har vært spiller i klubben i tre perioder. Han har blant annet vært med og tatt seriegull, og hans siste kamp kom mot Viking i siste serierunde i 2019-sesongen. 

Mange tilbud

I fjor høst ble det klart at Karadas sin kontrakt som spiller i Brann ikke ble forlenget. Siden da har mange stilt spørsmålet: Hva skal du nå, Azar Karadas? Selv har han sagt lite om sin fremtid – før nå. 

– Jeg har hatt en veldig god og åpen dialog med Brann hele veien. Jeg er veldig glad for at jeg har fått bruke tid til å ta det valget jeg mener er best for meg. Det har vært flere tilbud, både fra fotballen og utenfor. Det er kjekt at mange har vært interessert, og jeg har hatt en god dialog med flere. Men etter å ha brukt god til på å tenke gjennom så har jeg falt ned på jobben i akademiet til Brann, sier Karadas. 

Supporter-favoritten har lenge hatt ønske om å bli trener, og har allerede tatt B-lisens. Nå ønsker han å starte på A-lisensen, som er nest høyeste nivå på trenerutdanningen. 

– Jeg har vært heldig og hatt mange forskjellige trenere gjennom karrieren. De har hatt forskjellige måter å tenke og spille fotball på, også i måten å være en leder på. Jeg har hele veien prøvd å lære og få med meg mest mulig fra dem, med tanke på en fremtidig trenerkarriere, sier Karadas. 

Blant trenerene er Giovanni Trapattoni og Harry Redknapp.

– Jeg er ydmyk og ekstremt lærevillig for det jeg nå skal inn i, og gleder meg til å være med på og utvikle og forme fremtidens Brann-spillere.

– Hva slags trener er Azar Karadas?

– Dette blir min første profesjonelle jobb som trener, og jeg vil bruke den neste tiden på feltet godt sammen med spillerne. I tillegg vil jeg også forme meg selv som trener. Fotballen er i stadig utvikling, så på samme måte som spillerne må også jeg utvikle meg hver dag. Jeg har mine tanker og idèer, og er tydelig på det.

– Har du lagt opp som fotballspiller?

– Jeg tror ikke vi skal snakke for masse om dette nå, men det er ikke sikkert dere har sett meg for siste gang med fotballdrakt på en fotballbane, avslutter Karadas lattermildt. 

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, gleder seg over å ha fått Karadas inn på trenersiden i akademiet. 

– Azar er glad i Brann og Brann er glad i han. Å få inn en person med hans erfaring fra toppfotballen blir en stor styrke for akademiet og jeg er veldig glad for å ha fått han med på laget, sier Soltvedt. 

 

Annonse fra Eliteserien: