Arrangerer turnering for G14-lagene

I helgen samles noen av Norges beste G14-lag til en større turnering på Nymark.

Annonse:

Nasjonalt elitetiltak G14 er en turnering hvor noen av de beste G14-lagene i Norge møtes. Denne gangen er Brann arrangør og kampene spilles på Nymark.

Tilsvarende turnering for andre G14-lag spilles i Oslo samme helg, i regi av Vålerenga. Til Bergen kommer åtte lag fra hele Norge, i tillegg til Branns eget lag.

Leder for Brann-Akademiet, Magni Fannberg, forteller at dette er en ny, men svært viktig arena for å løfte frem unge spillere.

- Hensikten er å spille kamper av høy kvalitet mot eliteklubber. Det er en bra kamparena, først og fremst. Det blir kåret en vinner, men det handler først og fremst om spennende kamper, forteller han.

Viktig arena for unge spillere

Alle aldersbestemte lag mellom tolv og 16 år har to slike turneringer i året. I april arrangerte Brann nasjonalt elitetiltak for G16, og nå er det altså G14 sin tur. Norske toppklubber arrangerer turneringene i samarbeid med Norsk Toppfotball.

- I dagens fotball er det viktig å få vise seg frem. Det kommer speidere fra store klubber og ser på, men det som er viktigst for guttene er å vise frem sine ferdigheter og se det som en del av en lang reise, forteller Fannberg.

Han mener det er viktig å tilrettelegge for unge talenter gjennom slike tiltak.

- En bra hverdag, i tillegg til en bra kamphverdag, er enormt viktig for unge spillere. Dette er en del av det, sier han.

Branns G14-lag spiller i pulje A med Sandnes Ulf og Lillestrøm. Fannberg mener vi kan forvente fin fotball fra våre egne.

- Vi har et konkurransedyktig lag på skandinavisk nivå, det har de vist oss gjennom hele året. Vi kan forvente fin fotball og stolte 14-åringer som bærer drakten, sier en forventningsfull Fannberg.

Kampene spilles på Nymark lørdag og søndag. Bt.no sender kampene som spilles lørdag 20. oktober live på nett. Det er gratis for abonnenter, og det koster 1 krone å bli abonnent.

Annonse fra Eliteserien: