Årets første signering bekreftet

Karoline Haugland (24) signerte tirsdag en avtale med Brann, som gjør henne til Brann-spiller ut 2023.

Annonse:

– Jeg gleder meg veldig til å spille for Brann. Det blir utrolig gøy og spennende å få spille i Brann-drakten, sier 24-åringen til brann.no. 

Midtbanespilleren har nærmere 150 kamper for Arna-Bjørnar i Toppserien, men har de fire siste årene kombinert fotballkarrieren med studier i USA. 

«Ferievikar»

Samtidig som hun har tatt lærerutdanningen ved Concordia University Wisconsin i USA, har hun også spilt fotball for laget med samme navn. Gjennom feriene i Norge har hun spilt noen kamper for Arna-Bjørnar i Toppserien. 

– Hvor mange kamper det har blitt per sesong har vært avhengig av hvor mange kamper som har blitt spilt i feriene fra studiene, sier hun. 

Som spiller beskriver hun seg slik: 

– Jeg er aggressiv, løps- og duell-sterk. I Brann vil jeg bidra med det jeg er god på, sier hun. 

Og faktisk, selv om hun ikke har spilt fast i den norske ligaen de siste sesongene, har hun spilt på Stadion. Det skjedde i fjor sommer, da Brann slo Arna-Bjørnar 5–0 i cupen. 

– Selv om jeg da spilte for Arna-Bjørnar var det en stor opplevelse og veldig spesielt. Jeg tror det vil bli enda mer spesielt å gjøre det som Brann-spiller, sier hun. 

Haugland er den tredje nye spilleren som kommer inn til Brann i 2023-sesongen. Mot slutten av fjoråret signerte også Brann midtstopperne Natasha Anasi fra Island og finske Nanne Ruuskanen

Jobber med flere nye

Branns nye sportslige, Aleksander Olsen, startet like over nyttår. Haugland er den første signeringen han gjør, etter at han begynte i jobben.

– Karoline er kreativ og pasningssikker, samt at hun har nasjonal og internasjonal erfaring. Hun kan bekle flere roller på banen, og vi har store forhåpninger til at hun kan ta ytterligere steg her i Brann, sier Olsen. 

karoline og aleksander 2.jpg

Haugland har gjennom sine sesonger i Arna-Bjørnar spilt sammen med syv spillere som allerede er i Branns tropp. 

– Arna-Bjørnar har, og gjør fortsatt, en veldig god jobb med spillerutvikling. Det er viktig for kvinnefotballen i hele regionen, sier Olsen. 

Tre nye spillere er allerede klare for 2023, men flere spillere har også forlatt Brann etter «The Double»-sesongen i 2022. 

– Vi har et bra antall med spillere i troppen allerede, og masse kvalitet som gjør at vi er klare for sesongoppkjøringen. Så jobber vi systematisk og godt for å hente inn flere spillere, men vi gjøre jobben nøye og uten hastverk. Jeg er ikke bekymret for at vi ikke har et like slagkraftig lag som i fjor når serien starter, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: