Åpner opp for treningskamper

Fra og med fredag er det lov med treningskamper igjen. Brann planlegger tre kamper den neste drøye uken, men det blir under strenge retningslinjer.

Annonse:

Premisset for å få gjennomføre treningskamper er at reglene fra treningsprotokollen overholdes. Det betyr blant annet at det er maks 50 personer på arenaen i tilknytning til kampen. Dette inkluderer begge lags spillere, støtteapparat og dommere. I tillegg må lagene som møtes være underlagt de samme smittevernsreglene, og reising skal skje på en smittevernsforsvarlig måte. 

Allerede på lørdag venter en kamp mot Haugesund borte, før Åsane kommer til Stadion neste onsdag (3. juni). Neste helg er planen å spille en kamp til og Brann er i dialog med Molde om en kamp på nøytral bane, men den kampen er ikke bekreftet ennå. 

– Vi er veldig glad for at vi nå får spille treningskamper før serien starter. Kamp og trening er to forskjellige ting når det kommer til intensitet, og det å spille treningskamper er viktig både for å forebygge skader og øve på spillestil i kamp. Jeg vil også skryte av NFF, NTF, NIF og helsemyndighetene som har gjort det mulig for oss å få spille kamper før sesongen starter, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

På grunn av maksgrensen på 50 personer på anleggene vil det ikke være mulig for verken publikum eller media tilstede på de planlagte treningskampene. Kampen mot Haugesund blir sendt på ba.no på lørdag fra klokken 15.00. Kampen mot Åsane på onsdag sendes hos bt.no.

Annonse fra Eliteserien: