Misbrukte muligheten

Tre baklengs og straffebom førte til 1-3-tap og en svært tung kveld for Brann mot Kristiansund.

Minuttet etter at Kristiansund gikk opp til 2-0 kom Brann tilbake. Taijo Teniste vant ballen midt på banen, og Daouda Bamba fanget den resolutt opp. Han avanserte helt frem til Kristiansunds straffefelt før han curlet ballen på utsøkt vis i mål til høyre for Kristiansund-keeper Sean McDermott.

Da var det spilt 59 minutter av kampen, og utfallet kunne fremdeles bli hva som helst.

I det 73. minutt fikk Brann tildelt straffespark etter at Vito Wormgoor fikk en høy fot i ansiktet inne i Kristiansund-feltet. Der og da kunne Brann utlignet Kristansunds ledelse. Dessverre gikk straffesparket til Bamba høyt over mål.

Dermed sto det fremdeles 2-1 til Kristiansund. Brann hadde sløst vekk en gylden mulighet til å ta med seg poeng hjem.

Punkterte kampen

I stedet skulle hjemmelaget punktere kampen i det 89. minutt ved midtstopper Dan Peter Ulvestad. Brann ble dermed forbigått av Molde på tabellen når én serierunde gjenstår. Avstanden frem til romsdalingen er på skarve ett poeng. Dermed står fortsatt alt på spill foran siste kamp mot Odd om to ukers tid.

Brann startet kampen godt. Allerede i det 10. minutt kom Fredrik Haugen til en stor sjanse. Avslutningen til midtbaneeleganten ble imidlertid blokkert. Siden tok hjemmelaget mer og mer over, og fikk uttelling i det 40. minutt da Andreas Hopsmark var høyest på et hjørnespark.

Kristiansund ledet fortjent til pause. Brann slet etter en god start på kampen.

Tidlig baklengs i 2. omgang

Brann startet friskt også etter pause. Bare tre minutter etter hvilen var Gilli Rolantsson frempå med et godt skudd. Dessverre ble den gode starten effektivt stoppet av et nytt Kristiansund-mål. Amidou Diop scoret et flott mål i det 55. minutt.

Nå ble veien til poeng tungt for rødtrøyene!

Bamba ga så Brann håpet tilbake like etter at hjemmelaget doblet ledelsen, og hadde mulighet til å utligne på straffespark i det 74. minutt. Da det ikke skjedde fikk Kristiansund forstørret tro på seier.

Brann forsøkte å legge trykk på hjemmelaget for å utligne ledelsen. Det fungerte ikke bra. I stedet punkterte Ulvestad kampen like før slutt.

Brann tapte 1-3, og håpet om gull er definitivt ute. Brann er sikret medalje i serien, men må kjempe for sølvet i siste serierunde. Fortsatt alt å spille for med andre ord.

FAKTA

Kristiansund - Brann 3-1 (1-0)

1-0: Andreas Hopsmark (40.)
2-0: Amidou Diop (55.)
2-1: Daouda Bamba (59.)
3-1: Dan Peter Ulvestad (89.)

29. serierunde Eliteserien. Kristiansund Stadion. 6641 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn. Gult kort: Bent Sørmo og Dan Peter Ulvestad (Kristiansund).  Fredrik Haugen, Gilli Rolantsson og Kristoffer Barmen (Brann).

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott - Bent Sørmo, Chistophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Amidou Diop, Andreas Hopsmark - Sondre Sørli (Henrik Gjesdal fra 90.), Liridon Kalludra (Stian Aasmundsen fra 77.), Tobias Gjertsen (Bendik Bye fra 65.) - Aliou Coly.

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Deyver Vega fra 46.) - Gilbert Koomson (Steffen Lie Skålevik fra 90.), Daouda Bamba, Gilli Rolantsson (Azar Karadas fra 84.).