2855 dager siden sist

Bård Finne (26) kan i dag re-debutere for Brann i Eliteserien på Stadion. Det er nesten 3000 dager sist han spilte en seriekamp på Stadion i Brann-drakt.

Annonse:
  • Toppbilde: Bård Finne fra kampen mot Strømsgodset. Foto: NTB Scanpix. 

– Det føles deilig å endelig være tilbake i Brann. Det er noe jeg har hatt veldig lyst til. Jeg har hele veien sagt at hvis jeg får muligheten vil jeg tilbake, sier 26-åringen.

Finne signerte en avtale med Brann frem til 30. juni 2025 tidligere i sommer.

Bergenseren er veldig glad og takknemlig for å være tilbake.

– Vi har et veldig tydelig mål nå siste halvdel av sesongen, så det er viktig å fokusere på det.

Det nærmer seg åtte år siden Finne sist spilte på Stadion i Brann-drakt. Det var mot Sandnes Ulf i slutten av 2013-sesongen. 

– Akkurat hvor lang tid det har gått siden sist har jeg ikke tenkt på, men det er jo veldig lenge siden. Likevel føles Stadion akkurat lik. Det er mye av de samme folkene, og mye bergensere i troppen, så tenningsnivået er der det skal være.

På grunn av koronapandemien er det begrensninger for hvor mange som får komme på Stadion, men angrepspilleren mimrer tilbake til fullsatte tribuner og god kok.

– Det er bare en glede å få spille her igjen. Folk er smått tilbake på Stadion, og jeg unner enhver lagkamerat å kjenne på et skikkelig Brann-publikum. Det er litt opp til oss å gi tilbake for den støtten som vi får, sier Finne og fortsetter:

– Jeg har blant annet spilt 16. mai-kamper her med fulle tribuner, og det er selvfølgelig målet, men det kommer ikke av seg selv, med mindre vi som lag leverer. Vi må derfor gjøre vår del av jobben slik at vi igjen kan få oppleve de øyeblikkene.

Selv om morgendagens kamp mot Haugesund er et Vestlandsderby, er ikke fokuset før kampen på motstanderen, men heller på jobben som må gjøres.

– Man kan jo kalle det et Vestlandsderby, men vi skal gå inn i denne kampen med fokus på at vi skal ha tre poeng, uansett hvem som kommer. Det er nødt til å være fokuset vårt helt frem til desember. Det blir ekstremt viktig å ta de tre poengene nå, og fremover.

Laget håper så mange som mulig vil ta turen på Stadion på lørdag og Finne har et par siste ord til supporterne før kampen.

– Jeg kan merke den støtten og positiviteten jeg personlig har fått den siste tiden, og jeg har veldig lyst til å gi tilbake, det vet jeg at lagkameratene mine også har. Vi skal vise hva vi kan fotballmessig. Det er det som bygger Brann – det må starte med oss utpå banen, for supporterne elsker klubben uansett, derfor må vi gi de noe de kan være stolte av.

Annonse fra Eliteserien: