Finne har signert

Bård Finne (26) har signert en avtale med Brann frem til 30. juni 2025. Han kommer fra danske SønderjyskE.

Annonse:

– Jeg er virkelig glad for å være tilbake i Brann. Jeg har ekstremt lyst til å være med på dette prosjektet og i første omgang bidra til at vi berger plassen i år. Det er stort å være tilbake i Bergen og jeg gleder meg veldig til å spille på Stadion i Brann-drakt igjen. Jeg har alltid hatt et ønske om å komme tilbake til Brann, og denne gangen passet det perfekt, sier Bård Finne.

26-åringen gjennomgikk den medisinske testen og skrev kontrakten med Brann torsdag. 

Finne kom til Branns utviklingsavdeling fra Nymark i 2009, 14 år gammel. Han gikk gradene i Brann-Akademiet, og scoret blant annet to mål i finalen da Brann vant NM for G16 i 2010. I 2012 fikk han debuten for A-laget, i en cupkamp mot Florø som endte med 6–1-seier til Brann. Han scoret også sitt første mål i den kampen.

  • Finne er spilleklar umiddelbart og kan re-debutere for Brann, hjemme mot Sandefjord søndag 15. august klokken 20.00. Billetter finner man her.

Hjemme igjen

I 2012 fikk han sitt gjennombrudd på A-laget, og scoret blant annet to mål mot Rosenborg på Stadion. I 2013 scoret han seks mål på de to første cuprundene, og i serien ble det fem scoringer. Etter sesongen tok han turen videre til FC Köln i Tyskland. Siden sist han var i Brann har han spilt for FC Köln og 1. FC Heidenheim i Tyskland, Vålerenga og danske SønderjyskE.

Han står med 31 kamper og 15 mål i Brann-drakten.

 – Jeg har vært i flere klubber og land siden sist jeg var i Brann. Det har gitt meg viktige erfaringer, og jeg er en mye bedre spiller nå enn da jeg dro. Jeg har mine styrker i og rundt motstanderens 16-meter, sier Finne. 

IMG_0968.jpg
Sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen, sammen med sin nyeste signering, Bård Finne.

– Bård er en klok offensiv spiller som kan spille i flere posisjoner, og han har bevist at han kan bidra med målpoeng. Han er utrolig motivert for å komme tilbake til Bergen og Brann, og vi har stor tro på at han vil passe godt inn i laget og måten vi ønsker å spille på, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Finne er tilgjengelig for media etter treningen torsdag ettermiddag. Den begynner klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: