– Skal håndtere det bedre enn i fjor

Lørdagens cupfinale mellom Brann og Stabæk kan bli tidenes best besøkte i norsk kvinnefotball. Opplevelsene på Stadion i år gjør Brann-spillerne bedre forberedt enn i fjor, mener kaptein Tuva Hansen.

Annonse:

Toppbilde: Bjørn Erik Nesse.

– Vi er veldig revansjelystne før lørdagens kamp, sier Brann-kaptein Tuva Hansen.

Hun var også kaptein for Sandviken-laget som måtte se Vålerenga løfte pokalen på Ullevaal i fjor, foran i overkant av 3000 tilskuere. Et tilskuerantall som var uvant for spillerne den gang, men i 2022 har hele laget spilt flere kamper foran større publikum. Både på Stadion og borte mot Rosenborg på Lerkendal har det vært over 10.000 tilskuere, og mot Rosengård i Champions League-playoffen på Stadion var det over 6000 tilskuere.

– Vi fikk viktig erfaring under finalen i fjor, og har mer fokus på å gjøre de rette tingene før lørdag. Vi har også blitt mer vant til å spille for mange supportere. Det kan bli en avgjørende faktor for at vi håndterer det bedre i år enn i fjor, sier Hansen.

BB211031BB961.jpg
Bilde: Marius Simensen, Bildbyrån.

Fredag formiddag hadde rundt 7800 hentet ut billetter til finalen, rekorden for en cupfinale i nyere tid er 8856 fra finalen mellom Røa og Asker på Bislett stadion i 2006. Rundt 1500 av billettene til lørdagens kamp er hentet ut på Brann sine supporterfelt.

– Det er veldig kult at så mange alt har hentet ut billett. Dette blir den siste kampen på lenge, og vi skal gjøre vårt beste for å underholde supporterne og hente hjem gullet, sier Hansen.

Det er fremdeles mulig å hente ut billetter til cupfinalen mot Stabæk her, som har avspark lørdag 5. november klokken 16.00. Her er en oversikt over ting som skjer for supporterne, før og etter finalen.

Annonse fra Obos-ligaen: