Vil krone et bra år med cupgull

Marit Bratberg Lund har vært med å gjenskape seriegullet og fått landslagsdebuten i 2022. Nå mangler bare cupfinale-revansjen for å gjøre året fullkomment.

Annonse:

– Det har vært et veldig bra år for hele klubben, og det var kjekt at vi klarte å gjenskape gullet fra i fjor, sier Bratberg Lund.

I fjor var hun en viktig bidragsyter til at Sandviken sikret seriegullet i Toppserien, og ble kåret til «Årets spiller» i serien. Men landslagsdebuten lot vente på seg til i år. Den kom da hun spilte hele kampen for Norge i 5–0-seieren mot Albania på Ullevaal i september.

– Det var veldig stort, og det var mye snakk om den debuten. Det var veldig gøy å endelig få sjansen, sier Bratberg Lund.

BB220906ZH029.jpg
Marit Bratberg Lund debuterte for landslaget tidligere i år. Bilde: Marius Simensen/BILDBYRÅN.

Nå venter én siste kamp med Brann i år, og det er cupfinalen mot Stabæk på Ullevaal lørdag 5. november klokken 16.00. I fjor spilte hun finalen for Sandviken mot Vålerenga, og scoret målet som reduserte VIFs ledelse til 2–1. Like før slutt fikk hun muligheten til å utligne fra straffemerket, men bommet.

– Den satt i en stund, men det er glemt nå. Vi har hatt et fantastisk år, og har muligheten til å toppe det med å vinne cupfinalen, sier Bratberg Lund.

Torsdag formiddag var det hentet ut rundt 7500 billetter til lørdagens cupfinale, noe som er mer enn det dobbelte av fjoråret.

Annonse fra Eliteserien: