– Et tiltak for hele Bergens-fotballen

Branns G14-lag avsluttet sesongen med storseier i den nasjonale serien. Laget består av spillere fra hele Bergen, som får målt seg mot de beste i landet.

Annonse:
  • Toppbilde bak fra venstre (klubb i parentes): Benjamin Zachariassen (Bergen Nord), Eirik Daae (Fana), Mathias Toftevåg Losnegård (Varegg), Elias Opdahl (Olsvik), Jonas Gundersen (Bergen Nord), Mats Fredheim (Brann), Jørgen Solheim (Varegg), Håkon Dahle (Bergen Nord).
  • Foran fra venstre (klubb i parentes): Bryant Travis (Fyllingsdalen), Benjamin Kleppe Trovik (Fyllingsdalen), Elias Morozov Størksen (Brann), Mads Eide (Brann), Adrian Meidell (Brann), Thomas Sebastian Handeland (Bergen Nord). Fotograf: Bjørn Erik Nesse.

Forrige helg ble den nasjonale serien for G14-lag avsluttet, og for Branns del endte det med 6–2-seier over Haugesund i Vestlandshallen. 

Med det har G14-laget gått ubeseiret gjennom alle de ni kampene de har spilt denne sesongen, der mostanden har vært blant annet Vålerenga, Haugesund og Stabæk.

De sportslige resultatene kommer likevel i andre rekke, forklarer Aksel Bergo som er faglig ansvarlig i Brann-Akademiet. 

– G14-laget er et spillerutviklingstiltak der spillerne får prøve seg på det høyeste nasjonale nivået i sin aldersklasse. For at spillere skal utvikle seg, er det viktig å møte spillere som er jevnbyrdige både i alder og på nivå, sier han. 

Hele Bergen

Gjennom sesongen har det vært rundt 30-40 spillere som har spilt for laget. Av disse er det fire som er Brann sine, mens resten kommer fra andre klubber i Bergen som er hospitanter på laget. På laget som spilte den siste kampen mot Haugesund var det med spillere fra fem forskjellige klubber, utenom Brann (se oversikt øverst). 

– På denne måten får spillere fra andre klubber i Bergen møte de beste i landet i sin aldersklasse, og får referanser på hvor nivået ligger. Det er viktig for oss å gi unge ambisiøse spillere denne erfaringen, og det vil være bra for fotballen i hele Bergen, sier Bergo. 

Til vanlig trener og spiller de fleste av Branns G14-spillere i sine egne lokale klubber. Men alle er med på Kniksen-Akademiet og de har i tillegg én fellestrening med Brann G14 per uke. De spiller også noen Elite-turneringer nasjonalt gjennom året. 

Annonse fra Eliteserien: