– Alle skal vite hva det vil si å være Brann-spiller

Siden sesongoppkjøringen startet, har ikke bare Brann-spillerne trent knallhardt. Utenfor banen har spillere og trenerteamet også jobbet med å styrke prestasjons- og vinnerkulturen.

Annonse:

– Alle må ha et felles mål. I dette arbeidet har både spillere og trenere jobbet sammen for å bli enige om og finne en felles oppfatning av hvordan vi skal ha det, både på trening og i garderoben. Det er fellesskapet som vinner fotballkamper, ikke enkeltmennesker. Så dette har vært, og er, et viktig prosjekt i lagbyggingen vi holder på med, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.  

Michael Jørgensen (58) fra Olympiatoppen Vest, har vært brukt som fagperson, og støttet trenerteamet i jobben inn mot spillergruppen.

Alltid utvikling

For at alle skal trekke i samme retning, må identiteten være på plass. Identiteten gir et sterkt og felles fundament, som brukes hver eneste dag i praksisfeltet. Det arbeidet med felles forståelse er nettopp grunnlaget for en utviklings og prestasjonskultur.

– Arbeidet med en felles identitet skal være en del av klubbens styringsdokument, som også kan bli omtalt som sportsplan. Dette må jobbes med kontinuerlig, og alle involverte skal ha eierskap til innholdet, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.

– Alle skal vite hva det vil si å være en Brann-spiller, både på trening, i kamp og ellers i hverdagen. Supportere og omverden skal føle seg som en del av det, og kjenne oss igjen i det vi formidler til dem, både på og utenfor banen, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han har vært Brann-trener siden august i fjor, og merker godt forskjell i treningshverdagen.

– Spillergruppen har forstått hva som kreves for å bli best, og er villig til å gjøre det som kreves. De som er her, skjønner at de er en del av et fellesskap og et lag. Mange av spillerne har ambisjoner om spill i større klubber og ligaer. For å komme seg dit trenger man hjelp av alle de andre på laget. Ingen spiller seg dit på egenhånd. Alle vil hjelpe hverandre og det er et veldig godt utgangspunkt for utvikling, sier Ingebrigtsen.

Fra eldst til yngst

Prosjektet har pågått i drøye to måneder, og Michal Jørgensen merker at ting har endret seg.

– Vi har gått grundig til verks, og med både spillere og trenere involvert får alle et bedre eierskap til målene når de har satt dem sammen. På bare to måneder ser jeg blant annet en stor forskjell på treningskvalitet. Dette gjelder både hos trenerne og spillerne, sier Jørgensen.

Målet på sikt, er å styrke den røde tråden fra de yngste til de eldste.

– Dette er en del av å samle alle i avdeling sport under en felles identitet, fra A-lag og ned til G14. Med felles mål og lagbygging som en del av sportsplanen der spillerne blir involvert, sier daglig leder Johannesen.

G14 med Michael Jørgensen
Michael Jørgensen har gruppearbeid med spillerne på G14-laget.

 

Annonse fra Eliteserien: