På samme tribune i 35 år

Stig Johannessen har sitt eget sete på Sparebanken Vest-tribunen.

Annonse:

Stig Johannessen (62) begynte å gå på Stadion da han, som så mange andre, ble tatt med av sin far som barn.

Da bodde han på Slettebakken og det var helt naturlig å gå på Stadion:

- Jeg begynte å gå på Stadion i 1961, da handlet litt om å samle flasker og tjene noen ekstra penger. Men etter hvert vokste interessen, forteller han.

På den tiden var det flere spillere som bodde bare noen steinkast unna Stadion, noe som gjorde at båndet mellom publikum og spillere ble tett:

-  Jeg gikk på Slettebakken skole og deretter på Ulriken skole sammen med Steinar Aase. Og så ble vi kjent med de lokale spillerne som «Pølle», Bjørn Tronstad og Terje Rolland. Det skapte tilhørighet.

- Så kjøper man jo partoutkort fordi man trives her og føler stemningen. Siden den gang har jeg hatt partoutkort, sier Johannessen.

Tre tribuner - to gull

Johannessen startet som stående supporter, for i gamle dager var det kun den eldste delen av dagens Fjordkraft-tribune som hadde sitteplasser:

- Jeg satt i 20 år på den forrige tribunen, og sto på ståtribunen før der igjen. Så jeg har jo hatt partoutkort i 35 år, teller han opp.

Han har dermed sett Brann-kamper fra samme side på Stadion ganske så lenge, men fasilitetene har blitt oppgradert innimellom.

SPV-tribunen har Stadions mykeste seter med den beste utsikten. Her har man tilgang til Bakrommet pub, gode kiosker og toaletter.

Nå har han sitt eget sete med navn på og sitter med en vennegjeng:

-  Noen er gått fra, vi hadde en hel rad, noen er ikke med lenger. Vi er seks stykker som følger med nå i dag.

- Det er en fotballgjeng. Vi reiser litt på turer også, det var synd Aalesund rykket ned for vi liker å ta Hurtigruten, forteller han.

Selv om han har fått med seg mye som Brann-supporter, setter han stor pris på bragder også i nyere tid. Han tenker seg litt om før han svarer på hva som er hans beste Brann-minne:

- Det må jo være at de tok gullet i 2007. Fra 1960-tallet så husker du ikke så mye. Jeg syntes jo de gamle som Frode Larsen, «Geiten», «Kniksen» og «Pesen» var fantastiske spillere, men det kommer hele tiden nye til, sier han.

- Der jeg hører hjemme

Det handler ikke bare om en tur på Stadion en gang annenhver uke for Johannessen:

Jeg kommer aldri til å forsake Brann for noe annet.

— Stig Johannessen

-  Brann betyr veldig mye. Det er en del av oppveksten, selv om jeg ikke har spilt så mye fotball selv.

- Det har med tilhørigheten på Slettebakken og Landås å gjøre. Siden har det hengt på meg hele tiden, Brann, ja, det er der jeg hører hjemme, konstaterer han.

Mens andre bekjente har startet å spille golf, og det var fristende også for Johannesen, ba konen ham gjøre noen prioriteringer i livet:

- Det ble ikke golf på meg. Jeg kommer aldri til å forsake Brann for noe annet, avslutter han.

Våre beste plasser

Våre beste plasser finner du på Brannallmenningen på Sparebanken Vest-tribunen. Sikten til banen er ypperlig og her har du tilgang til svært gode servicetilbud før, under og etter kamp. Her har vi kun en billettype kalt «Premium» som koster 5500,-.

Husk at du som partoutkortholder på Brannallmenningen er garantert cupfinalebillett om Brann spiller finalen.

Kjøp partoutkort på SPV-tribunen du også

 

 

Annonse fra Eliteserien: