Stein Arild må gå - på Store Stå

Noen går på Stadion for å oppleve stemningen. Stein Arild Longberg går for å lage den.

Denne karen sitter ikke på Brann-kamp, for å si det forsiktig. Stein Arild (33) står på Store Stå, og innsatsen han legger ned for å støtte laget og bidra til god stemning er nærmest som jobb å regne.

Han innrømmer gladelig at Brann er viktig for ham:

- Jeg har familie og jobb, og så har jeg Brann. Det er de tre tingene som betyr noe i livet, forteller han.

Ingen tvil om at det er en livsstil for 33-åringen. Men det er som de synger i Brann-sangen: Har du først falt i gryten, så er det ingen bønn.

Jeg har familie og jobb, og så har jeg Brann

— Stein Arild Longberg

- Folk drar på jakt eller spiller golf. For meg er det dette jeg bruker fritiden på, fortsetter han.

Og når han drar på kamp, er det som sagt for å bidra:

-  Jeg liker veldig godt det aktive tribunelivet. Trøkket. Jeg vil være en del av det. Her kan jeg være med og påvirke stemningen. Det er noe av det kjekkeste jeg vet, sier han.

Det gode livet på Frydenbø

Det er nemlig fra Frydenbø-tribunen tifo-showene og pyroen skapes. Store Stå, der Stein Arild står, er midt på tribunen. Her finner vi den harde kjernen, de som skaper stemningen som alle vi andre digger.

Når spillerne kommer inn til kamp kan det være et magisk skue. Og ikke alle tenker over at noen har brukt timevis på å forberede det som andre supportere nyter noen sekunder før det er borte igjen, som for eksempel et gigantisk banner eller en lekker mosaikk. 

- Vi må sette en flott ramme på kampen, smiler Stein Arild med selvfølgelighet.

Partoutkort eller ikke blir derfor ingen problemstilling for den lidenskapelige Brann-supporteren. Han er med, om Brann går opp eller ned.

Store opplevelser med Brann

Stein Arild Longberg vokste opp i Kolstien på Landås. Helt siden han var liten og syklet ned Nattlandsveien for å gå på Stadion har kampdag vært spesiell.

- Jeg syklet ned med kompisene, og min far dro oss over gjerdet i klokkesvingen. Det var bare å gå opp på pølseboden som sto utenfor og sette seg på taket på doen som sto innenfor, forteller han med et smil.

Nå er det lenge siden klokkesvingen forsvant og mulighetene til å «smite seg» på Stadion ble betydelig redusert. Longberg er blitt familiefar, har flyttet til Ytre Sandviken, men interessen for Brann er like glødende nå.

Det har blitt noen virkelige oppturer underveis. Gullsesongen 2007 er ikke til å komme utenom, men supportere som Longberg vet å nyte alle øyeblikk som åpenbarer seg.

- Seriegullet var stort, men for meg er 3-2-seieren mot Sogndal i år, både kampen og turen, ett av de beste Brann-minnene jeg har, forteller han og illustrerer hvor magisk det kan være å følge Brann.

Syng med, hvis du elsker Brann

For denne aktive delen av supportermiljøet er det et «must» å stå på kamp. Man får ikke den samme stemningen om man sitter, påpekes det.

På tribunen har vi én ting felles: Brann

— Stein Arild Longberg

- Supportermiljøet er sammensatt av mange forskjellige mennesker, folk du gjerne ikke hadde kommet i kontakt med ellers. På tribunen har vi én ting felles: Brann, sier han.

Det er ikke farlig å gå på Stadion. Ei heller på Store Stå:

- Det er veldig trygt. Det er mange som har barn med seg, men da stiller de seg gjerne litt på siden, forklarer Longberg.

Stemningen er en del av opplevelsen

En til to timer før avspark er han på plass for å gjøre i stand tifo- eller pyro-show. Det er alltid forberedelser. Stemningen gjør seg ikke selv.

- Folk går på Stadion også på grunn av stemningen og den har sitt utspring på Frydenbø. Så har man lyst å bidra til den, så står man på Store Stå. Den er for alle.

- Det er bare å stille på tribunen og bidra. Du blir fort en del av gjengen. Det er bare å støtte laget og trøkke til, oppfordrer Longberg.

Kjøper man partoutkort på Store Stå til 2000 kroner blir man automatisk medlem av Bataljonen (verdi 200 kroner).

Husk at du får de beste prisene på partoutkort før 26. november.

>> Mer informasjon om partoutkort

Kjøp partoutkort her

 

 

Annonse fra Eliteserien: