Før kampen: Brann – Viking

Les deg opp før vestlandsderbyet på lørdag

Annonse:

Brann tar i mot Viking på Stadion til den 6. serierunden i Eliteserien på lørdag 29. april klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Sist gang lagene møtes var i en treningskamp på La Manga før sesongen. Da vant Viking 2-1. Samuel Adegbenro scoret begge Vikings mål, mens Fredrik Haugen scoret Branns mål.

Sist gang lagene møttes på Stadion var i fjor høst. Da ble det 0-0 da Brann spilte uten mange av sine faste spillere på grunn av karantener som hadde samlet seg opp.

Brann har historisk sett vært bedre enn Viking i Bergen med en statistikk på 24-14-16 og en målforskjell på 90-72. Totalt sett har Viking overtaket med 51-27-33 og 186-148 i målforskjell.

En av kampene som huskes best mot Viking er 5-2-seieren i 2007 som sementerte seriegullet foran et feststemt og fullsatt Stadion. Azar Karadas scoret det første målet, deretter scoret Thorstein Helstad fire ganger for Brann.

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2016: Brann – Viking 0-0
  • 2014: Brann – Viking 0-1
  • 2013: Brann – Viking 2-0: Huseklepp, Nordkvelle
  • 2012: Brann – Viking 0-0
  • 2011: Brann – Viking 3-2: Austin, Guastavino, Haugen

Viking med dårlig start

Brann har startet sesongen bra og ligger på 4. plass med sine 10 poeng. Etter fem kamper gir det et snitt på to poeng pr. kamp. Skulle dette holde seg ut sesongen ligger det altså an til medalje også i år. Det er selvsagt veldig tidlig ennå, så alt kan skje fremdeles.

Viking på sin side tapte sine fire første kamper og vant sin første kamp i siste serierunde da Odd ble sent hjem fra Stavanger med 0-3-tap.

I midtuken slo Brann Austevoll 7-0 i 1. runde av cupen, mens Viking fikk noe tøffere motstand fra Riski og vant 4-1 på Riska Stadion.

Braaten i forrykende form

Brann har scoret ni mål (like mange som Rosenborg) til nå. Jakob Orlov og Torgeir Børven er Branns mestscorende i serien så langt med to mål hver. Viking har kun scoret fire mål og disse ble scoret av fire forskjellige spillere.

Daniel Braaten er i fykende fin form for tiden. Han scoret sitt første mål for Brann i forrige runde mot Lillestrøm og står nå oppført med tre målgivende denne sesongen.

Viking har fått Samuel Adegbenro tilbake fra skade, noe som gav umiddelbar uttelling i kampen mot Odd hvor han både scoret og hadde målgivende.

Adegbenro har 19 poeng på Fantasy og blir kun slått av Julian Ryerson som har 24 poeng. I likhet med Gilli Rolantsson som er Branns beste på Fantasy med 32 poeng, er også Ryerson oppført som forsvarsspiller, men spiller i en mer offensiv rolle på banen.

Med seier kan Brann I beste fall ligge på 2. plass etter denne runden, mens Viking med tap kan ende helt nederst på tabellen hvis andre resultater også går mot Stavanger-laget.

Kasper Skaanes usikker

Kasper Skaanes fikk seg en smell i kneet mot Austevoll i cupkampen på onsdag og er dermed usikker til kampen mot Viking. Det er uansett ikke snakk om noe langvarig skade.

Vito Wormgoor, Bismar Acosta og Sivert Heltne Nilsen står alle med to gule kort hver og må unngå gult kort for å få spille neste rundes kamp borte mot Rosenborg.

Dommer til kampen er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han dømte Brann i to kamper forrige sesong.

Brann - Viking har avspark klokken 18.00 på Stadion lørdag 29. april. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Kamp er uansett best live på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, nifs.no, fotball.no

 

Annonse fra Eliteserien: