Før kampen: Stabæk - Brann

Brann møter Stabæk på Nadderud Stadion i Toppseriens femte serierunde. Kampen har avspark lørdag 27. april klokken 14.00 og sendes på TV2 Sport 1.

Annonse:
  • Fotograf: Bjørn Erik Nesse

Det ble tap mot LSK Kvinner i serieåpningen, og det gikk bare akkurat mot Lyn på Stemmemyren. Derfor var det herlig å se Brann ha full kontroll mot Åsane forrige uke. Brann-forsvaret holdt tett, og Johanna Renmark scoret sine to første mål for sesongen. 

Nå gjelder det å fortsette i samme spor mot Stabæk. Bæringene har rukket å spille fem kamper så langt, og de har plukket med seg seks poeng. Tre av de poengene tok de mot Arna-Bjørnar forrige lørdag. Mens Brann vant 3-0 i Åsane, vant Stabæk 2-1 i Arna. På tirsdag spilte Stabæk ny bortekamp, mot serieleder Vålerenga. Iris Omarsdottir scoret to mål, men det holdt ikke til poeng. Vålerenga vant 3-2.

Brann/Sandviken har hatt et veldig godt tak på Stabæk på bortebane de siste årene. De siste syv bortekampene mot Stabæk har endt med tre poeng til Bergen. På hjemmebane ble det én målløs kamp og én solid 4-0-seier. I seieren klinket Cecilie Redisch Kvamme til med en volleyscoring, mens Renmark scoret to mål - som hun gjorde i Åsane forrige lørdag.

I bortekampen mot Stabæk i fjor var Brann gode og vant 3-1. Dette til tross for at Justine Kielland spilte på motstanderlaget. På lørdag returnerer hun til Nadderud for første gang siden overgangen til Brann i fjor. Tidligere Sandviken-spiss Melissa Bjånesøy starter nok på topp for Stabæk.

Renmark er klar for å fortsette scoringsformen, og Justine Kielland vet nok hva som skal til mot gamleklubben. Skal du på kamp? Billetter finner du her.

Hvis ikke kan du glede deg til vår første hjemmekamp på Brann Stadion, mot Rosenborg 5. mai. Kjøp billetter til innflytningsfesten her!

Siste syv bortekamper mot Stabæk:

  • 2023: Stabæk 1-3 Brann 
  • 2022: Stabæk 0-1 Brann (sluttspill)
  • 2022: Stabæk 1-2 Brann (grunnspill)
  • 2021: Stabæk 1-2 Sandviken 
  • 2019: Stabæk 0-1 Sandviken
  • 2018: Stabæk 0-1 Sandviken

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Andrine Hegerberg og Rikke Nygard er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: