Før kampen: Åsane-Brann

Det er klart for bergensderby i Toppseriens fjerde serierunde, når Brann møter Åsane på Åsane Arena. Kampen spilles lørdag 20. april klokken 14.00 og sendes på TV 2 Play.

Lyn ga god kamp om poengene i vår siste kamp på Stemmemyren forrige uke. Etter en svak første omgang løftet Brann seg, og Karoline Haugland ble til slutt matchvinner med et kontant skudd bort i hjørnet. Dermed står Brann med tre poeng etter to kamper i Toppserien.

Les mer om den kampen og se høydepunkter her.

Ett poeng bak ligger Åsane. De åpnet serien hjemme mot Lyn, hvor det endte 1-1 etter en scoring i hver omgang. Poengdelingen i Åsane ble fulgt opp med en ny poengdeling i Arna, da de spilte en målløs bortekamp mot Arna-Bjørnar. I forrige uke klarte de heller ikke å score mål, da Røa vant 1-0 på Åsane Arena. Med ett mål og to poeng på tre kamper er det bare Arna-Bjørnar og Kolbotn som ligger bak Åsane på tabellen.

Brann vant tre av tre kamper mot Åsane i fjor. I Toppseriens andre serierunde sjokkerte Åsane på Stemmemyren og tok ledelsen to ganger, men Brann kom tilbake og vant til slutt 3-2. De to andre oppgjørene ble spilt på Åsane Arena. I mai sørget Maria Brochmann og Sara Ritter for seier med hver sin scoring, og på høsten vant Brann 1-0 etter en tidlig superscoring fra Marit Bratberg Lund.

Åsane reddet plassen i fjor, i år satser de på å etablere seg i Toppserien. Det gjør de med Øyvind Tjelde Haga som ny hovedtrener, etter at Eirik Fjeldstad ga seg i desember. Brann sikter mot toppen, og da må det bli tre poeng mot lillesøster i nord. Banker Haugland ballen bort i hjørnet igjen? Få med deg kampen fra tribunen – kjøp billetter her.

Husk også å få med deg innflytningsfesten på Brann Stadion!