Snudde til seier i avskjeden med Stemmemyren

Farvel, Stemmemyren! Brann vant i avskjedskampen, til tross for en svak første omgang.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Det var helt fullsatt i vår siste kamp på vakre Stemmemyren. Etter nesten 50 år i Ytre Sandviken skal damelaget flytte inn på Brann Stadion, og alt lå til rette for seier mot Lyn i avskjedskampen.

Men Lyn gjorde det ikke lett. De forsvarte seg godt, og Brann fikk det ikke til å fungere i første omgang. Etter en drøy halvtime var det faktisk Lyn som tok ledelsen. Jenny Olsen fikk rettvendt seg og avsluttet bort i det lengste hjørnet fra 16 meter. Det var jo ikke sånn det skulle gå!

Brann brukte heldigvis kort tid på å utligne. Fire minutter senere stormet Cecilie Redisch Kvamme fremover på høyresiden. Hun slo et perfekt innlegg inn i feltet, hvor tidligere Lyn-spiller Anna Aahjem på enkelt vis kunne sette ballen ned i hjørnet med høyrefoten. Lagene var like langt!

1–1 var også stillingen til pause, og hverken Martin Ho eller Stemmemyren-publikummet var nok særlig fornøyd med prestasjonen etter 45 minutter. Derfor var det godt å se et langt bedre Brann-lag i andre omgang. Sjansene kom fort, og man fikk på følelsen at ledelsesmålet var rett rundt hjørnet.

Det var helt riktig. Rett før timen var spilt kom Karoline Haugland til avslutning like utenfor Lyns sekstenmeter. Avslutningen var perfekt, kontant bort i det nærmeste hjørnet. Brann var i ledelsen, og det var helt fortjent!

Flere scoringer kunne det også ha blitt. Signe Gaupset driblet hele Lyn-laget når hun ville, Johanna Renmark var farlig frempå flere ganger og Lyn måtte redde på strek. Klasseforskjellen mellom lagene var tydelig, men det ble likevel spennende på slutten når ballen ikke gikk i mål.

Lyn klarte imidlertid aldri å utligne. Brann vant 2–1 i avskjedskampen! Tusen takk til alle som har vært med oss gjennom oppturer og nedturer på Stemmemyren - vi håper alle blir med videre til Brann Stadion. Kjøp billetter til innflytningsfesten her!

Eller enda bedre: Kjøp partoutkort, så er du med oss hele 2024!

Brann–Lyn 2–1 (1–1)

0–1: Jenny Olsen (34.)
1–1: Anna Aahjem (38.)
2–1: Karoline Haugland (57.)

Toppserien, runde 2. Stemmemyren. Tilskuere: 1337. Dommer: Bjørn Tore Tvedt. Gult kort: Ingen.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Sara Ritter fra 45.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä (Natasha Anasi-Erlingsson fra 87.) – Cecilie Redisch Kvamme, Justine Kielland, Karoline Haugland, Tomine Svendheim – Amalie EIkeland, Anna Aahjem (Johanna Renmark fra 55.), Signe Gaupset (Rakel Engesvik fra 87.).