- Er klar før Mesterfinalen

Vito Wormgoor har gipset hånden, men beroliger dem som frykter at nykommeren skal gå glipp av Mesterfinalen mot Rosenborg.

Branns nye midtstopper kommer ikke til å spille kampene under det pågående La Manga-oppholdet. Han er likevel i god trening hver eneste dag og forsikrer at han er tilbake når det drar seg til.

Skaden oppsto da han landet på ryggen og slo både armen, ryggen og nakken under kampen mot Malmö. Smertene kom først på hjemturen og påfølgende natt, og etter hvert ble det konstatert et brudd i håndleddet.

Det betydde tre uker uten kamp. Men Vito kan likevel følge store deler av treningene med laget og sørger for å holde den fysiske formen ved like.

- Jeg har gips, og det forhindrer at noe slås opp igjen. Det går cirka tre uker fra skaden oppsto til jeg kan spille igjen, forteller han.

Om kampen hadde vært i kveld, så hadde jeg spilt

— Vito Wormgoor

Oppgjøret mot Sogndal på Varden Amfi 25. mars er en mulig comeback-dato for nederlenderen. Og uansett, så forsikrer han at han skal spille Unicef Mesterfinalen på Stadion onsdag 29. mars.

- Da er jeg med! Om kampen hadde vært i kveld, så hadde jeg spilt, forsikrer Wormgoor for å understreke at han vil ofre det meste for å få delta i kampen om årets første trofé i norsk fotball.

- Den kampen har jeg gledet meg til siden jeg kom til Brann. Det er en fin start på sesongen og vi kjemper tross alt om en offisiell tittel, påpeker Wormgoor, som frem til nå har båret kapteinsbindet i kampene. Han løfter gjerne troféet over hodet på Stadion 29. mars.

Møtet med Bendtner

Wormgoor har fått seg seg av fjorårets doble mester i norsk fotball forsterker laget inn mot en ny sesong. Ikke minst at velkjente Nicklas Bendtner er kommet til klubben.

Han ser for seg duellen Bendtner/Wormgoor som et mulig scenario på Stadion under årets første offisielle kamp.

Jeg vil gjerne ta Bendtner ut av kampen

— Vito Wormgoor

- Sett med Brann-øyne handler det om å slå Rosenborg. Men jeg vil gjerne ta Bendtner ut av kampen også, smiler 28-åringen.

Han synes det er helt topp at norsk fotball får nye, kjente profiler i rekkene. Selv om det er på motstanderlaget.

- Ja, det er bare fint. Det skaper interesse og jeg håper enda flere store navn kommer hit, påpeker Wormgoor.

Brann møter Viking på La Manga fredag klokken 18.00, men altså uten Wormgoor. Kampen sendes på Eurosport Norge.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: